Hund och häst

Här kan du läsa mer om vad som gäller för våra fyrfota vänner i kommunen – hundbad och ridstigar, t ex.

Bad för hund och häst

Det har blivit alltmer populärt att söka sig till stranden, framförallt under varma sommardagar och ljumma sommarkvällar för att rasta sin hund och låta den ta ett svalkande dopp eller sträcka ut på en ridtur. När och hur man får göra detta regleras i den lokala ordningsstadgan.

Kort sammanfattat kan nämnas att det är förbjudet att under tiden 1 april - 30 sept medföra hund eller rida på allmän badplats. I Ystads Sandskog får ridning endast äga rum på av kommunen anvisade ridstigar.

Hundar är under ovan nämnda period välkomna vid sträckan väster om Ystad, en liten bit från bostadsområdet Gjuteriet. Där finns en skylt på stranden som säger att det är tillåtet att bada med hund. Detta hundbadsområde sträcker sig bort till Svarte.

 

Visa på kartan

På vår interaktiva karta över samhällsfunktioner kan du se kartdetaljerna. Klicka på i-symbolen för att få reda på hur kartan fungerar eller klicka på lager-symbolen för att välja vad som ska synas i kartan genom att kryssa i rutorna – t ex hundbad eller ridstigar. Du kan också klicka på kompassymbolen för att använda platstjänsten i din mobil.

Bild på badande hund