Kulturcrew - utbildning för unga

Den 18:e januari genomförs den första utbildningen för Kulturcrew på Ungdomens Hus i Ystad. 32 barn och ungdomar i åldern 13-19 år från Ystad, Tomelilla och Simrishamns kommuner får utbildning i presentation, ljud- och ljusteknik och att marknadsföra kulturevent.

Det är projektet Kulturcrew som startar upp för andra gången i Sverige, även denna gång i Skåne. Inspirerad av den danska modellen med Kulturcrew, där ungdomar på sina skolor eller i sina kommuner blir ansvariga för att ta emot besökande grupper, marknadsföra föreställningar och även lär sig hjälpa till med teknik innan, under och efter föreställningar.

Ungdomarna får även på olika sätt vara delaktiga i planeringen av de kulturevent som ska genomföras i deras kommuner och skolor.

De tre kommunerna driver projektet tillsammans med Musik i Syd och Riksteatern Skåne.

Under utbildningsdagen kommer deltagarna att träffa Sanna Halapi Persson som kommer att hålla i workshop i presentationsteknik, Sara Andersson från Vellinge kulturskola som håller i ljud och ljusteknik, samt Creative People i Malmö som håller i en workshop i marknadsföring på sociala medier. Projektet har fått bidrag från Region Skåne.

Utbildningen vänder sig till ungdomar 13-19 år.

18 januari, kl 9-15.30 på Ungdomens hus

Mer info Kulturcrew Ystad.

Mer info om Kulturcrew Sverige.

Mer info Kulturcrew Danmark.

Skapad 2018-01-10, Uppdaterad 2018-01-10