Farligt Avfall-bilen_webb.jpg

Farligt Avfall-bilen besöker Nybrostrand och Löderup den 27 juni

Farligt Avfall-bilen kommer till Nybrostrand och Löderup tisdagen den 27 juni. Där kan du lämna farligt avfall – som inte ska placeras i den vanliga soptunnan.

Tisdagen den 27 juni besöker Farligt Avfall-bilen Nybrostrand och Löderup på följande tider och platser:

  • Nybrostrand (Örnvägen, vid återvinningsstationen) kl. 17.00 - 18.00
  • Löderup (Lantmännen, Storgatan 31) 18.30 - 19.30


Vad är egentligen farligt avfall?
Mycket farligt avfall hamnar i våra hem och det är viktigt att sortera ut detta och lämna det till återvinning. Exempel på farligt avfall är mobiltelefoner, leksaker och el-prylar med inbyggt batteri eller sladd, sprayflaskor, nagellack, glöd- eller lågenergilampor, kemikalier, spillolja, rester av färg, rengöringsmedel och liknande.

Tisdagen den 27 juni kan du passa på att lämna ditt farliga avfall till Farligt Avfall-bilens personal och samtidigt passa på att lära dig mer om farligt avfall. Läs mer om inlämning av farligt avfall här. OBS! Insamlingen omfattar inte företag eller andra verksamheter.

Du kan alltid lämna ditt farliga avfall på Hedeskoga återvinningscentral och mindre farligt avfall kan du lämna till Samlaren som finns i Ystad på Willys, Herrestadsgatan 23 C, Coop Extra, Missunnavägen 3, ICA Kvantum, Almelundsvägen 4, och ICA Supermarket, Militärvägen 4.

Skapad 2017-06-14, Uppdaterad 2017-06-14