Teaterhotellet_2_liggande_Webb.jpg

Rickard Söderberg & Co öppnar Teaterhotellet i Ystad!

Efter de två senaste årens succéer med Glada Änkan och Läderlappen återvänder Rickard Söderberg & Co i sommar till Ystads Teater med en specialskriven operett, Teaterhotellet.

– I år vill vi ta ett nytt grepp, säger Rickard Söderberg, som också i år står för manus och libretto. I arbetet med de tidigare uppsättningarna har vi återupptäckt den fantastiska musikskatt som operettgenren gömmer, sorgligt outnyttjad och till och med bortglömd. Det vill vi fortsätta med och i år kommer publiken att få höra både tidlösa klassiker som alla känner till men också mer okända juveler som troligen aldrig har spelats på scen i Sverige förut!

Eftersom handlingen i de flesta operetter idag framstår som hopplöst mossiga så har Rickard tillsammans med dirigenten Jonas Samuelsson tagit fram ett helt nytt synopsis.

– Vi ville göra något med anknytning till Ystad och upptäckte till vår glädje att det fanns en historia kring händelserna i samband med öppnandet av Ystads Teater 1894. Så till smäktande toner av kompositörer som Strauss, von Suppé, Offenbach skildras ett intensivt, kärlekskrankt och smått kaotiskt dygn. Vacker musik, vackra kläder, vacker ensemble och vacker orkester. Helt oemotståndligt, säger Rickard Söderberg.

Med sig till Ystad har Rickard sina primadonnor Laine Quist och Ellinor Fryklund i sällskap med Marianne Mörck, Matilda Paulsson, Susanne Resmark. Fjortonmanna-orkestern leds som tidigare år av Jonas Samuelsson.

Premiär är det på Ystads Teater fredagen den 30 juni. Tolv föreställningar spelas till och med den 9 juli. Biljetter kan köpas på biljettforum.se eller på Ystads Turistbyrå.

Fotograf: Andreas Paulsson

Skapad 2017-02-07