regiontrafik.jpg

Fria resor i kollektivtrafiken under sommarlovet

Regeringen har beslutat att alla Sveriges ungdomar som vårterminen lämnar antingen årskurs 6 till 9 i grundskolan eller år 1 och 2 i gymnasieskolan ska kunna resa gratis i kollektivtrafiken under sommarlovet.

Även grundsärskolan, årskurserna 6 till 10 i specialskolan, årskurs 1 och 2 i gymnasiesärskolan samt asylsökande i dessa årskurser får sommarlovsbiljetten.

I början av juni kommer Skånetrafiken att skicka ut ett Jojo-kort märkt med ”Sommarlovsbiljetten” till alla som är berättigade. Alla bör ha fått sina kort senast 11 juni.

Sommarlovsbiljetten gäller för fritt resande 15 juni till 15 augusti inom Skåne. Biljetten gäller på alla linjer som trafikeras av Skånetrafiken på stadsbussar, regionbussar, Öresundståg, Pågatågen, Krösatågen och i närtrafik. Kortet kommer att vara personligt och går inte låna ut till någon annan.

Läs mer på Skånetrafikens webbplats.

Skapad 2018-05-21, Uppdaterad 2018-05-21