Svensk_flagga.jpg

Inbjudan till nationaldagsfirandet

Nu är det dags att anmäla sig till nationaldagsparaden 2018, som utställare och till informationsträffen den 11 april.

Tack alla som gjorde firandet av Sveriges Nationaldag 2017 till en riktig folkfest i Ystad! Nu är det dags att anmäla sig inför 2018 – till nationaldagsparaden, som utställare och till infoträffen den 11 april.

Årets firande den 6 juni 2018 genomförs på Stortorget-Stora Östergatan-Österportstorg-Rådhusparken samt på en bit av Hamngatan. Det ger er alla större möjligheter att expandera och hitta på nya roliga saker och aktiviteter och inte minst visa upp och marknadsföra er.

Nationaldagsfirandet 2018

Program

Kl 12.00 Alla utställningar ska vara uppställda, redo att ta emot publiken och alla transportfordon ska vara bortkörda. Butikerna i centrum öppnar också kl 12.00.

Kl 12.00 Kommunledningens mottagning med ceremoni på Gamla Rådhuset för dem som blivit svenska medborgare under 2017. Alla berörda får personlig inbjudan.

Kl 12.30 Alla som deltar i nationaldagsparaden samlas på Österportstorg. Vi vädjar till er alla, att delta med flaggor och fanor som många av er erhållit som gåva av kommunen under åren. Ju fler deltagare i paraden, desto festligare för publiken.

Kl 12.40 Paraden avgår under ledning av Hemvärnets Musikkår Ystad från Österportstorg längs Stora Östergatan till Stortorget.

Kl 13.00 Officiellt nationaldagsfirande med högtidstal, musik, barnkörer samt utdelning av flaggor och fanor. Pågår till ca 13.45.

Kl 13.00-17.00 Familjärt, folkligt och festligt för stora och små! Underhållning, utställningar, försäljning, lotterier, aktiviteter, uppvisningar m m på gator och torg.
Affärer, caféer och restauranger håller öppet från klockan 12.

Kl 17.00 Firandet avslutas och avvecklingen av dagens nationaldagsfirande påbörjas. OBS! Med hänsyn till publik och medutställare får avveckling inte påbörjas tidigare.

Välkommen att delta och ställa ut!

Det finns ca 300 föreningar i Ystads kommun. Varje år flyttar ca 1 500 nya invånare till kommunen, så det finns många nya ansikten och gamla kära Ystadbor att träffa. Delta och dela med er av era kunskaper, aktiviteter och värva nya medlemmar!

Hitta gärna på någon klurig och skojig aktivitet för besökarna att prova på.
Det är faktiskt flera tusen personer som deltar i Nationaldagsfirandet!

Tillsammans skapar vi en folkfest för Ystadbor och alla dem som besöker Ystad!

Inbjudan till informationsmöte 11 april

Som deltagande/anmälda föreningar och organisationer inbjuds ni till ett informationsmöte onsdagen den 11 april 2018 kl. 18.00 i Knutssalen på Gamla Rådhuset, Stortorget, Ystad.

Anmälningsformulär

I formuläret nedan anmäler du din förening till såväl nationaldagsfirandet den 6 juni som till informationsmötet den 11 april. Observera att anmälan måste skickas in senast den 31 mars.

Anmälningsformulär.

Skapad 2018-01-16, Uppdaterad 2018-01-16