Aktiviteter

Guidad tur på Cineteket och/eller Ystad Studios

Vi berättar för er om den fantastiska resa som Ystad som filmstad har genomgått. Filmstaden Ystad startade 2003 med de tretton första Wallanderfilmerna och har sedan blivit en filmstad av rang med över 90 långfilmer producerade här.

Vi visar bilder och klipp kan även skräddarsy efter gruppens önskemål eller storlek. Vill man få ut ännu mer av sitt besök och lära sig ännu mer om film finns det även möjlighet att besöka Ystad Studios som grupp.

 Cineteket exteriört

 
 

Vill du ha ännu mer Wallander eller förstärkta filmupplevelser?

Då kan vi rekommendera en guidning i Wallanders fotspår i samband med besöket. Du får genom en kunnig guideillustration wallander en stadsvandring till fots. Passa på att se platserna som använts som förebilder i Mankells böcker och som inspelningsplatser i filmerna. Fiktion blandas med verklighet samtidigt som man besöker Ystads vackraste delar och får lära sig om inspelningsplatser.

 

 

Filmkalas

Vi arrangerar barnkalas för alla barn mellan 6-12 år. Vi guidar barnen och berättar om hur det går till att göra en långfilm. Det blir en enkel och rolig resa genom filmproduktionens start och slut.

Under kalaset ges barnen möjlighet att utforska och prova på att filma sig själv vid Cinetekets bluescreen. Vi tittar även på en film som visar hur "Vintergatan – Vid vintergatans slut" gjordes.

Vi kan även visa barnfilm eller kortfilm om så önskas.

 Barnbio