Om Cineteket

Förutom inblick i hur en filmproduktion går till, ges besökarna chans att se filmföreställningar, möta folket bakom filmerna, testa trickfilmning och mycket mer.

Kollage Cineteket

Besökaren får följa arbetet med att göra en svensk långfilm i vår filmutställning - som börjar med berättande och slutar med ett besök i vår mysiga lilla minibiograf. På vägen dit ges man möjlighet att skapa sina egna berättelser, lära sig mer om filmproduktion, gå in i filmkulisser och läsa filmmanus och se sig själv trickfilmad med bluescreen.

Särskilt stolta är vi över vår unika samling Wallanderrekvisita som består av kulisser, kläder och rekvisita från både de svenska och engelska produktionerna.

I anslutning till filmutställningen  finns också en liten butik där man kan köpa  souvenirer. Vi säljer också kaffe och kylda drycker.

För våra yngre besökare visar vi gärna film i vår lilla filmhörna. Vi har också ett mysigt rymdrum speciellt utrustat och inrett för barn att leka och mysa i.

Vi erbjuder även aktiviteter särskilt anpassade för skolor, resebolag och företagsevenemang samt  skräddarsyr efter besökarens önskemål.

Med reservation  för eventuella ändringar i programinnehållet.

 Cineteket bokstäver 

Kontakt

Cineteket
Elis Nilssons väg 8
(granne med Ystad Studios)
0411-57 70 57 • 0709-47 70 57
cineteket@ystad.se

Cineteket logga

Entrépriser

Vuxen: 60 kr (från 12 år)
Barn (6-11 år): 25 kr 
Barn under 6 år: gratis 

Guidad tur i Ystad Studios

Vuxen: 120 kr 
Barn: 70 kr (6-11 år)
Barn under 6 år: 20 kr

 

Inkluderar besök på Cineteket. Kräver förbokning.
Läs mer om studiovandringen här

Öppettider

Mån-lör 10-16 under september