Walk of Film (mobilapp)

Sedan 2011 har Ystad sin egen filmpromenad! På platser runt om i staden där det skett filminspelning kan man beskåda skyltar med information. Ladda ner appen till din Iphone så kan du också läsa mer om filmerna.


App store: Walk of Film

Walk of Film hund

På följande platser finns skyltar att beskåda:

Ystads gamla Fritidsbad - Svinalängorna

Filmens huvudkaraktär Leena finner styrkan att klara sig igenom sina mörka bardomsår genom simträningen i Ystads gamla badhus. Fritidsbadet i Ystad som  är byggt i början av 1960-talet  stängdes 2015.

Charlotte Berlins Museum - Maria Larssons Eviga Ögonblick

Charlotte Berlins museum föreställer i filmen ett borgarhem där en rik kvinna bor. Maria Larssons dotter arbetar som städerska åt henne. I huset blir blir Marias dotter antastad av kvinnans man. Museet är en påminnelse om det sena 1800-talets inredningsideal och ett minnesmärke över dess forna ägare Charlotte Berlin. 

Ystads stationshus - Wallander/Hämnden

Stationshuset i Ystad är en central inspelningsplats i säsong två av Wallanderserien. Både insidan och utsidan av stationen användes som polisstation. Här blev en bil sprängd och Kurts älskade hund Jussi blev skadad.

Ystads Teater - Wallander/Cellisten

Ystads teater uppfördes mellan åren 1893-1894. I filmen "Cellisten blir" Ystadpolisen indragen i ett skoningslöst krig med den ryska maffian. Efter en konsert i teaterna utsätts en rysk konsertcellist för ett bombattentat på parkeringen utanför.

 Teatern inspelning

Gamla Vattentornet - Kristianstadsvägen - Kyss Mig

Huvudkaraktären Mia arbetar med sin man Tim på en arkitektfirma som är inhyst här.

Herrestadsgatan - Det enda Rationella

I frustation över sin begynnade passion för en gift man beger sig Pernilla August i rollen som Karin Byström ut på en lång och intensiv prowerwalk.

Det enda rationella

Ystad Studios - Elis Nilssons väg, Regementsområdet

Här finns en skylt som föreställer Krister Henriksson som Kurt Wallander. Skylten är en gåva till Ystads kommun från Yellow Bird.

Lilla Norregatan - Wallander / Den Orolige Mannen  

Detta hus agerar polisstation i de sex senaste filmerna om Kurt Wallander.

Polisstationen Norregatan

Skyltarna är designade och framtagna av Fredrik Garpenfeldt, Procedur.

Med bidrag från Tillväxtverket.

EU logo

Appen finns för nedladdning på iTunes.

 

 

 

Kontakt

Petra Rundqvist
Filmstrateg
0411-57 77 19 • 0709-47 77 19

Filminspelningsplatser

Upplev filminspelningsplatserna på riktigt! Våra kartupplevelser 'Walk of Film' och 'I Wallanders spår' funkar lika bra på desktop som på mobiltelefon och platta.

Apparna Walk of Film och I Wallanders spårKlicka här och börja gå!