Ystads Fornminnesförening

Ystads Fornminnesförening

 

Ystads Fornminnesförening bildades 1907 och har sedan dess betytt mycket för Ystads bevarande. Föreningen engagerar sig aktivt i kulturmiljöfrågor och utgör remissinstans för byggnads- och miljöfrågor i Ystads kommun.

Föreningen äger Ystads arkeologiska och kulturhistoriska samlingar, ett omfattande arkiv och en unik glasplåtssamling.

I verksamheten ingår bland annat arrangemang av föreläsningar, utflykter och stadsvandringar. Dokumentationer och inventeringar inom museets verksamhetsområde är en viktig del.

Ystads Fornminnesförening vänder sig till alla med ett historiskt intresse, unga som gamla. Föreningen utgör också ett ankare för ystadbor i förskingringen.

I Fornminnesföreningen ingår numera trädgårdsgruppen Sub Rosa som består av en grupp trädgårdsentusiaster som med fokus på Rosariet i Klostrets trädgårdar träffas och har trevligt. Sub Rosa arrangerar föreläsningar, åker på utfärder med mera. 

Medlem blir man genom att anmäla sig på telefon 0709-45 79 08 eller till Klostrets reception 0411-57 72 86.
Det går också bra med E-post till: info(at)ystadsfornminnesforening.se. Betalning sker till Ystads Fornminnesförenings bankgiro 890-2868. Fornminnesföreningens postadress är Hospitalsgatan 4, 271 34 Ystad. Besöksadress är Klostret i Ystad, S:t Petri Kyrkoplan. Museets personal i receptionen kan hjälpa dig med det mesta.
Besök också föreningarna på www.ystadsfornminnesforening.se och www.subrosa.nu.

Årsavgiften är 150 kr (familjemedlem betalar 50 kr).

Som medlem får man:
Fri entré till Klostrets egna utställningar.
Rabatterade priser på viss programverksamhet.
Rabatterade priser på årsboken Ystadiana.
Utskick av programverksamhet och övriga arrangemang.