Kultur för barn och unga

Det finns massor av kulturaktiviteter för barn och unga i Ystads kommun. Alla barn i Ystads kommun får via skolan prova på kultur minst en gång per läsår. Det ger förhoppningsvis mersmak till fler kulturaktiviteter även på fritiden. Läs om Kulturgarantin eller skapade skola genom att klicka på länkarna i boxarna. Bläddra i kulturkalendern för övriga kulturaktiviteter för barn och unga.

Nu på lördag startar Bästa biennalen som är en konstbiennal 21 okt - 5 nov. Det blir både vernissage på konsmuseet och en spännande Gatukonstworkshop på Åvallastråket.  Klicka på bilderna nedan för info och program!

Gatukonstworkshop

V 44 är det höstlov - och i Ystad kallar vi det KULTURLOV då det bjuds på en massa härliga aktiviteter för barn och unga! Kulturlov 2017

Här är lite sommarbilder från kursen i screentryck på Konstmuseét där sommarlovslediga barn och unga fick skapa olika tryck på kläder och tygkassar, allsången med Gullan Bornemark och Jazzmagi och Båtjazz från Ystad Sweden Jazzkidz festival!

vernissage

Gullan Bornemark

Båtjazz Jazzmagi

 

 

 

 

Kontakt

Kultur barn och unga
Karin Holmström
Kulturutvecklare
0411-57 73 96

 

Kulturutbud för barn och unga i kommunens verksamheter

Listen App!

listen app Listen App är kommunens app för barn och unga mellan 7 och 20 år, framtagen på initiativ av Ungdomsfullmäktige. Här finns info om det mesta som händer för barn & unga i Ystad och framförallt möjlighet att lämna förslag och tycka till om allt som är viktigt för dem!

Kulturkalendern 2017

Här finns många fina kulturarrangemang för barn, unga och deras familjer - klicka på bilden och bläddra direkt i kalendern här på webben.

Kulturkalendern 2017