Kultur för barn och unga

Det finns massor av kulturaktiviteter för barn och unga i Ystads kommun. Alla barn i Ystads kommun får via skolan prova på kultur minst en gång per läsår. Det ger förhoppningsvis mersmak till fler kulturaktiviteter även på fritiden. Läs om Kulturgarantin eller skapade skola genom att klicka på länkarna i boxarna. Bläddra i kulturkalendern för övriga kulturaktiviteter för barn och unga.

Bilder från Apolonien som spelade Fria Fötter för förskolan i nya scenrummet Bokskogen i bibliotkets källare!

Fria FötterKaj Kjolantainstrumentlystring!Fria Fötter 2

Och från 20 sätt att överleva högstadiet med 4eTeatern som spelades i Hörsalen på Ystad konstmuseumför åk 8 & en del åk 9 i vår.

20 sätt 120 sätt 220 sätt 3

Piratskatten i Kulturgarantin!

I vecka 7 fick alla barn i årskurs F-3 komma till Ystads teater och se den fantastiska föreställningen Piratskatten som Kulturskolans lärare spelade. Det var mycket uppskattat av både elever och pedagoger! Tusen tack säger vi. Här är några bilder tagna av Kulturskolans chef Marie Sandvik.

Piratskatten 1

Piratskatt 2piratskatt 3

 

 

 

Kontakt

Kultur barn och unga
Karin Holmström
Kulturutvecklare
0411-57 73 96

 

Kulturutbud för barn och unga i kommunens verksamheter

Listen App!

listen app Listen App är kommunens app för barn och unga mellan 7 och 20 år, framtagen på initiativ av Ungdomsfullmäktige. Här finns info om det mesta som händer för barn & unga i Ystad och framförallt möjlighet att lämna förslag och tycka till om allt som är viktigt för dem!

Kulturkalendern 2017

Här finns många fina kulturarrangemang för barn, unga och deras familjer - klicka på bilden och bläddra direkt i kalendern här på webben.

Kulturkalendern 2017