Kommande utställningar

Experiment för utopier

9 juni – 19 augusti
3:e vån

Genom samtidskonst undersöks alternativa sätt att se på utopier. Medverkande konstnärer: Åsa Ståhl & Kristina Lindström, Caroline Mårtensson, Madeleine Tunbjer, Amit Sen, Petra Lilja, Gunnel Pettersson, Malin Lobell, Peter Ojstersek, Etta Säfve & Jona Elfdahl. Utställningen är initierad och kuraterad av Gunnel Pettersson.

 

Självporträtt av Henry Mayne

Henry Mayne (1891-1975)

9 juni – 19 augusti
2:a vån

Med pennan och penseln i hand har den uppskatade målaren Henry Mayne studerat det österlenska ljuset, landskapet och emellanåt människorna. I utställningen presenteras ett urval akvareller och oljemålningar, men det ges även en glimt av Henry Maynes skissmaterial.

 

 


Beirut, Beyrut, Bayrut, Beyrouth, Beyrout

8 September – 11 November
3:e och 2:a vån

I utställningen Beirut, Beyrut, Bayrut, Beyrouth, Beyrout möter Norden Mellanöstern. Utställningen gestaltar ett sociopolitiskt komplext samhälle och dess historia, och den gör det med skärpa, allvar, sorg och humor. Utställningens titel pekar på den kulturella mångfald som Libanon, och hela Mellanöstern representerar, med långa traditioner av att vara en flerkulturell och mångspråkig region. För visst är det något visst med det faktum att Libanons huvudstad fortsatt stavas på en mängd olika sätt, vilket syns överallt i staden: på hotell, restauranger, gatuskyltar, institutionsbenämningar, kartor, vykort med mera. 

Stadens olika stavningen beror förmodligen på tolkningar till det latinska alfabetet av det arabiska alfabetet, men inte minst pekar det på det faktum att en plats alltid består av en myriad röster och tolkningar.

Kontakt

Ystads konstmuseum

Besöksadress: 
S:t Knuts Torg


Postadress: 
Ystads konstmuseum, 
271 80 Ystad

0411-577285
konstmuseet@ystad.se

Öppettider

Tisdag-fredag: 12.00-17.00
Lördag-söndag: 12.00-16.00

Entré: 50 kronor

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för kontinuerlig information om utställningar och evenemang på Ystads konstmuseum.

Följ oss!