Kommande utställningar

The Encounter of Bodies

23 september – 12 november

The Encounter of Bodies är en internationell samtidskonstutsällning med temat makt i relation till kropp och språk. Utställningen väcker frågor om hur vi skapar maktordning och hierarkiska positioner med hjälp av kropp och språk.

Deltagande konstnärer: Maiken Bent, Ester Martin Bergsmark, Lea Guldditte Hestelund, Preben Holst, Stine Marie Jacobsen, Åsa Jungnelius, Hanna Sjöstrand, Samaneh Reyhani, Viktor Rosdahl.

Utställningen är curaterad av Woodpecker Projects.

 

 

 

 

Bästa Biennalen! Med Jonas Liveröd: Allting, Överallt, Alltid 

21 oktober – 5 november

En kalejdoskopisk upplevelse på temat kaos. Konstnären Jonas Liveröd bygger ett verk på plats. Material och objekt blir till vad Liveröd kallar en All-Machine bestående av allt från löshår, kinesiskt porslin, tejp, sportstrumpor, påfågelfjädrar till madrasser och tropiska växter. Utställningen Allting, Överallt, Alltid är en del av Bästa Biennalen! – en konstbiennal med fokus på barn och unga.

 

 

 

Male Hysteria!
– Ola Åstrand

2 dec – 28 januari
3:e vån

”Male Hysteria!” är en utställning om manlighet. Ola Åstrand återbesöker sitt tidigare konstnärskap som till stor del handlat om hans egen relation till en manlighet. Utställningen är ett självporträtt av konstnären som han hoppas att han har lite distans till idag.

 

 

 

Känslan av att leran sitter fast
– Pernilla Norrman

2 dec – 28 januari
2:a vån

Känslan av att leran ligger fast är en utställning med Pernilla Norrman (keramik) i samarbete med Terese Mörnvik (film). Pernilla hämtar sedan 15 år lera vid ett före detta tegelbruk – idag igenvuxet och otillgängligt i skogen­­­­­­­­ utanför Ystad. Utställningen bjuder in till erfarenheten att lära känna en plats, att relatera till naturens tid och material med sin kropp och ge det gestalt.

Kontakt

Ystads konstmuseum

Besöksadress: 
S:t Knuts Torg


Postadress: 
Ystads konstmuseum, 
271 80 Ystad

0411-577285
konstmuseet@ystad.se

Öppettider

Tisdag-fredag: 12.00-17.00
Lördag-söndag: 12.00-16.00

Entré: 50 kronor

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för kontinuerlig information om utställningar och evenemang på Ystads konstmuseum.