Kommande utställningar

 

 

Bästa Biennalen! Med Jonas Liveröd: Allting, Överallt, Alltid 

21 oktober – 5 november

En kalejdoskopisk upplevelse på temat kaos. Konstnären Jonas Liveröd bygger ett verk på plats. Material och objekt blir till vad Liveröd kallar en All-Machine bestående av allt från löshår, kinesiskt porslin, tejp, sportstrumpor, påfågelfjädrar till madrasser och tropiska växter. Utställningen Allting, Överallt, Alltid är en del av Bästa Biennalen! – en konstbiennal med fokus på barn och unga.

 

 

 

Male Hysteria!
– Ola Åstrand

2 dec – 28 januari
3:e vån

Male Hysteria! är en utställning om manlighet. Om en manlighet som föraktar sin egen svaghet och som krampar i sin tillkämpade hårdhet på grund av rädsla för sin möjliga mjukhet. De olika manifestationerna av manlighet skulle onekligen kunna kallas hysteriska. Även om män, som bekant, saknar livmoder. När jag ställer ut på Ystads konstmuseum återbesöker jag mitt tidigare konstnärsskap som till stor del handlat om min egen relation till en manlighet. Utställningen är ett självporträtt av en del av mig som jag hoppas jag har lite distans till idag.”

Ola Åstrand, 2017

 

 

 

Känslan av att leran sitter fast
– Pernilla Norrman

2 dec – 28 januari
2:a vån

Känslan av att leran ligger fast är en utställning med Pernilla Norrman (keramik) i samarbete med Terese Mörnvik (film). Pernilla hämtar sedan 15 år lera vid ett före detta tegelbruk – idag igenvuxet och otillgängligt i skogen­­­­­­­­ utanför Ystad. Utställningen bjuder in till erfarenheten att lära känna en plats, att relatera till naturens tid och material med sin kropp och ge det gestalt.

Kontakt

Ystads konstmuseum

Besöksadress: 
S:t Knuts Torg


Postadress: 
Ystads konstmuseum, 
271 80 Ystad

0411-577285
konstmuseet@ystad.se

Öppettider

Tisdag-fredag: 12.00-17.00
Lördag-söndag: 12.00-16.00

Entré: 50 kronor

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för kontinuerlig information om utställningar och evenemang på Ystads konstmuseum.

Följ oss!