2017-12-08 Eric Bibb 848x500.jpg

Eric Bibb

Fredag 8 december 19.00>> American Grammy Award-nominerade Eric Bibb är ett av den internationella bluesvärldens största namn idag. Turnéerna tar aldrig riktigt slut och hyllningarna som en av världens främsta bluesgitarrister är ständigt återkommande.

Eric Bibb - Tales from a Blues Brother
Efter två succéartade och fullsatta kvällar på Rival i Stockholm tar Eric Bibb med sig den hyllade enmansföreställningen Tales From A Blues Brother ut på turné.

American Grammy Award-nominerade Eric Bibb är ett av den internationella bluesvärldens största namn idag. Hans turnéer runt om i världen tar aldrig riktigt slut och hyllningarna som en av världens främsta bluesgitarrister är ständigt återkommande. Trots att Eric albumdebuterade för över 40 år sedan släpper han årligen nya skivor. Det har blivit mer än 35 skivor över femtio år som bluesman och Eric tänker inte sakta ner. Han har redan haft ett fantastiskt 2017: nominerad till årets artist på Jazz FM Awards och belönad med priset för årets akustiska bluesalbum av The Blues Foundation i Memphis.

”Home is a place where I’m not constantly reminded of Americas violent history”
Eric Bibb har en unik historia som handlar lika mycket om musik som om att hitta en plats, mental eller fysisk, där hans ursprung och färg inte spelar någon roll. Och nu är han redo att berätta den historien.
”I ’m a child of the civil rights movement.”Eric Bibb - Tales From A Blues Brother tar sin början med ett foto på Erics far, Leon Bibb, inför marschen till Selma. Där står han sida vid sida med Harry Belafonte, Joan Baez och Dr Martin Luther King:

”This is where I come from, these are my roots”
Berättelsen tar oss vidare genom de amerikanska rasmotsättningarna och Erics längtan bort. Inlåst i en skrubb i Paris nner han bluesen och i 70-talets Stockholm nner han en tolerant och färgblind värld. Men nu, 40 år senare, blåser vindar som han allt för väl känner igen.

Eric Bibb - Tales From A Blues Brother är en sorglig, spännande och väldigt rolig föreställning med ett pärl- band av ikoniska blueslåtar som bas. Ensam, omgiven av sina älskade gitarrer, kommer Eric inte lämna någon oberörd.
- Att lära känna Eric är att lära känna en oerhört viktig del av vår historia. Hans liv är oavbrutet fascinerande och att hjälpa honom berätta sin historia är bland det roligaste och viktigaste jag gjort, berättar föreställningens manusförfattare och regissör Ola Lindholm.


RÖSTER OM ERIC BIBB:
- Johanna Pauhlsson, Dagens Nyheter: ”Knyter effektivt ihop sina egna erfarenheter med dagens yktingsituation och gör bluesen till vad den är: en stark och berättande konstform”
- Louise Hoffsten: ”En av vår tids största bluesartister. Lyssna på honom för han har något att berätta”
- Rojda Sekersöz: ”Viktig berättelse som påminner om att varje människa bär på en historia”
- Lisa Nilsson: ”Berör på djupet och är ytterst aktuell och angelägen”
- Amelia Adamo: ”Heroes och sheroes lyser i mörkret och Bibb får mig att tro på människan. Det var en kväll jag sent glömmer”

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 90 min, ej paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Biljetter>>

Skapad 2017-06-09, Uppdaterad 2017-06-09