17-07-25 Laura Cortese 848x500.jpg

Laura Cortese & The Dance Cards

Tisdag 25 juli 19.00>> Amerikanska sångfåglar med modern Americana doppad i pop. Lämnar pärlband av leenden på publiken.

Laura Cortese & The Dance Cards tar sig an den amerikanska folkmusiken, håller den till sina hjärtan och utforskar den tillsammans med old-time, bluegrass, country och keltisk musik. Snabba danslåtar och hjärtskärande ballader. 

Kvartetten har turnerat flitigt, och framträtt på festivalscener, i vardagsrum, på marknader och i konsertsalar både i USA och i Europa. Laura är en av dagens unga stjärnor inom den amerikanska folkmusiken. Med sitt fullfjädrade fiolspel, sin varma, karaktäristiska röst och genom sina egna låtar har hon av recensenter kallats för en fioldränkt americana-juvel. Alla gruppens musiker har gedigna musikaliska bakgrunder och spelar förutom folkmusik även jazz, klassiskt och indiepop.

Som ledord för sin musik har Laura Cortese & The Dance Cards valt djärvt och elegant. De vill stå stadigt och känna sina rötter men aldrig stänga ute kreativiteten och uppfinnarlusten.

Medverkande:
- Laura Cortese
- Jenna Moynihan
- Valerie Thompson
- Natalie Bohrn

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2 timmar inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Biljetter>>

Skapad 2017-05-23, Uppdaterad 2017-05-23