Stadsbesök av Ronneby kommun

Ronneby kommun besökte Marknads- och Näringslivsenheten och fick träffa representanter från politiken, fastighetsägare, köpmannaföreningen, stadsbyggnad och arenan.

Under onsdagen var det full aktivitet då Ronneby kommun valt att förlägga ett stadsbesök i Ystad. 19st representanter från Ronneby kom med buss och Angelica, näringslivssamordnare samt Åsa, näringslivsutvecklare på Ystads kommuns marknads- och näringslivsenhet höll i trådarna och tog emot representanterna och guidade dem längs med gågatan tillsammans med representanter från Köpmannaföreningen. Regnet hängde i luften men det hindrade inte besökarna från Ronneby att stanna upp och beundra de vackra skyltfönstrena och julskyltningen. Gruppen åt sedan en gemensam lunch på hotel Continental där representanter från politiken och fastighetsägarna också anslöt. Frågorna om staden och hur samverkan både internt och externt sker i Ystad var många och samtalsämnena var väldigt givande för alla parter.

Efter lunchen samlades alla i Gamla Rådhuset för att få lyssna till berättelsen om Tornväktaren samt få ytterligare information om Ystad.

Leila Ekman berättade om den planerade utbyggnaden av hamnen samt Trädgårdsstaden och bjöd naturligtvis in Ronneby kommun tillbaka till Ystad när den första bomässan för Trädgårdsstaden äger rum sommaren 2019.

Därefter gick färden till Ystads Arena där Ann-Sofie Eriksson och Kristin Ekdahl tog emot och guidade gruppen genom byggnaden.

Det var en mycket nöjd och glad grupp som lämnade Ystad och vi anar att några kommer att återvända antingen som turister eller som publik på kommande handbollsmatcher då arenan imponerade stort.

Vi på Marknads- och näringslivsenheten tyckte det blev en väldigt givande dag även för oss och ser fram emot att utbyta erfarenheter framöver.

Stadsbesök_av_Ronnebykommun Stadsbesök_av_Ronnebykommun Stadsbesök_av_Ronnebykommun Stadsbesök_av_Ronnebykommun

Skapad 2017-12-07, Uppdaterad 2017-12-07