Om Svarteskolan

7 km rakt västerut från Ystad tätort ligger byn Svarte, med ca 850 invånare.

Svarteskolan ligger mitt i byn med både pågatågsstation och underbar natur runt knuten.

Vi har en fantastisk utsikt över Östersjön i söder och till väster hästhagarna.

Kastanjen vid Ruuthsbo   Hästar vid skolan

Cykelvägen från Ystad går längs med havet förbi kastanjen vid Ruuthsbo hela vägen till Svarte.

Svarte har en fin badstrand.

Enheten består av förskola, förskoleklass, skola år 1-6 och fritidshem.

Skolan byggdes 1976, men var redan då för trång, varför en extra skolpaviljong uppfördes. Vi är nu ca 195 elever på skolan. Skolan inrymmer även fritidshem, bibliotek, fritidsgård och sporthall. Skolgården är stor med många möjligheter till olika aktiviteter. Det är en vänlig och trivsam stämning på rasterna.

Eleverna på Svarteskolan kommer främst från Svarte, Snårestad, Rynge och Sjörup, men alla är välkomna hit!

På vår skola har vi ett ekolgiskt miljötänk, alla sallader och grönsaker i skolmatsalen är till 100 % ekologiska.