Sång & kör

 

Sång

Här får du lära dig grunderna till en god sångteknik i alla möjliga stilar. Du får arbeta med andning, kroppshållning och övningar som stärker din rytm och tonkänsla blandat med att sjunga de sånger vi väljer tillsammans som passar just dig. Du får även möjlighet att sjunga i mikrofon och vara med på olika konserter.

Sång kan du börja på från åk 4.

Vi vill gärna att du börjar i en av våra körer innan du börjar på sång individuellt. Då har du fått en bra grundträning med rösten och samspel med andra.

För dig som redan går på sång individuellt vill vi också att du deltar i en av våra körer. Du får möjlighet att sjunga med andra, jobba i stämmor men också möjlighet att få sjunga solo med kören. Ingår man i en kör ges också fler möjligheter att uppträda vilken skapar en bra scenvana.

 

_____________________________________________________________________

Tider för de olika grupperna är:

Papegojorna Onsdagar kl 15.30-16.20 i Rum 215
Blackbirds Måndagar kl 16.15-17.15 i Gröna rummet
Vildvittrorna  Torsdagar kl 15.50-16.40 i Stora salen
Sångfåglarna Torsdagar kl 17.00-17.45 i Gröna rummet

Körerna är avgiftsfria för ämneselever på Kulturskolan. För övriga är kostnaden 225 kr/termin.

 

_____________________________________________________________________ 

Sångfåglarna F-klass till åk 2

För dig som går i F-klass t.o.m. åk 2 finns barnkör med rytmik, Sångfåglarna. Här utvecklar barnen, förutom sin sångröst, sitt gehör, sin takt och rytmkänsla. Även spel på instrument och rörelse till musik förekommer.

______________________________________________________________________

Vildvittrorna åk 3-5

I kören Vildvittrorna börjar man sjunga i enkla stämmor både på engelska och svenska. Ibland gör vi även danssteg till låtarna. Kören medverkar både i större och mindre konsertsammanhang under året!

_____________________________________________________________________ 

Papegojorna åk 6 ( ca 5-8 elever)

Nästa steg är kören/sånggruppen Papegojorna som riktar sig till dig i åk 6. Man sjunger i stämmor men har också möjlighet att lära sig sjunga solo för varandra om man vill. Papegojorna gör många projekt tillsammans med Vildvittrorna!

_____________________________________________________________________

Blackbirds åk 7 och uppåt

I ungdomskören Blackbirds får du lära dig att sjunga i flera stämmor. Repertoaren är blandad och bestäms mestadels tillsammans i gruppen. Kören uppträder flera gånger under året i olika konsertsammanhang.