Se och Göra

Det finns ett stort och varierande utbud av olika aktiviteter, mytomspunna och intressanta besöksmål liksom kulturupplevelser - för hela familjen.

Sök aktiviteter och sevärdheter i Ystad och på Österlen

 

 

Ta en promenad på stranden eller i skogen!

 Ingen annanstans i vårt land torde detta vara mer självklart, med tanke på att Ystads 40 km långa kuststräcka består av härliga sandstränder som lockar hela året. Strax öster om staden ligger Ystads Sandskog. Skogen anlades på inrådan av Carl von Linné, för att skydda staden mot sandstormar.  Stranden med sina långa badbryggor uppskattas av många. Här finns också den långa strandpromenaden med pittoreska badhytter, som ger Ystad en närmast sydeuropeisk badortskänsla.

Att promenera på stranden är ett nöje även när solen inte skiner. Promenadvänliga stigar gör att besökaren kommer nära naturen med dess rika flora och fauna.

Varför inte ta cykeln eller bussen till stranden och Sandskogen istället? Vi har inte mindre än tre cykelvägar att välja på i Ystad! En i Sandskogen, en längs Österleden och en längs stranden. Vet du att det även finns tre busslinjer som du kan välja mellan: linje 5, 322( endast sommar) och 570. För att underlätta för dig har vi gjort en gemensam tidtabell, där du kan se när och hur bussarna går till och från Sandskogen. Om du är osäker på hur man betalar för resan, ring gärna Skånetrafiken på 0771-77 77 77.

Njut av naturen önskar vi på Ystads turistbyrå!

 

 

Söklänken är kopplad till www.visitystadosterlen.se, Ystad och Simrishamns
turistbyråers gemensamma officeiella hemsida för besökare.
Här hittar du hela utbudet av aktiviteter, sevärdheter och evenemang på
destinationen och här kan du enkelt boka flera av dessa online.

sdds

sddds

Kulturhistorien

Ta del av kulturarvet i Ystad & Österlen. Kulturhistorien ger dig information om de mångtaliga kulturarvsplatser i Ystad-Österlen. Allt från de vackra kulturgårdarna och de intressanta museerna, till de monument som kungagraven i Kivik och Ales stenar. Kulturhistoriens hemsida

Barn & Familj

Det finns massor av kul aktiviteter och besöksmål för barn och ungdomar. Se några tips här och sök i vår databas. Läs mer på hemsidan

Kåseberga och Ales stenar

På åsen ovanför hamnen i fiskeläget Kåseberga finns Sveriges största skeppssättning, Ales stenar. Den omfattar idag totalt 59 stenblock, är 67 meter lång och 19 meter bred. Upplevelsen på åsen, där havet möter himlen och naturen kommer så nära är magisk!

Lilla tåget och Veteranbrandbil

Lilla Tåget och Brandbilen är kul sätt att ta sig runt i Ystad.

Allemansrätten

Känner du att du behöver uppdatera dig ang Allemansrätten? Här kan du läsa mer. Allemansrätten - information