Välkommen till Vuxenutbildningen Ystad

Viktig information till alla elever! Vi följer regeringens rekommendation att stänga vuxenutbildningen för att minska smittspridningen av coronaviruset. Stängningen innebär att vi har fysiskt stängt för besök och elever i våra lokaler och att all undervisning (sedan 18 mars) tillsvidare övergår till distansundervisning. Stängningen av våra lokaler innebär även att studievägledning tillsvidare sker via mejl eller telefon. Du som är i behov av specialpedagogiskt stöd eller kuratorkontakt kan fortfarande få stöd på plats av specialpedagog och kurator. Då våra ytterdörrar tillsvidare är låsta så du måste kontakta specialpedagog eller kurator via mejl för att boka en besökstid. Vi uppmanar alla våra elever, nya som gamla, att följa Vuxenutbildningen Ystads facebooksida för snabb och löpande information!

På Vuxenutbildningen Ystad kan du studera på olika nivåer, i olika skolformer och i den omfattning som passar dig bäst. Du kan komplettera betyg, läsa in behörighet inför högskole- eller universitetsstudier eller lära dig svenska. Ju mer kunskap du har, desto bättre rustad är du att möta det arbetsmarknaden efterfrågar och förverkliga dina mål.

Vi erbjuder utbildning i våra lokaler i Ystad, men även via externa utbildningsanordnare. Det innebär att du kan välja att studera på distans, i närundervisning eller på en folkhögskola.

Dina behov och önskemål styr vad du ska studera och vi erbjuder kurser inom sfi, grundläggande vuxenutbildning, gymnasieutbildning, lärvux och olika yrkesutbildningar.

Kontakta vår studievägledare för att skräddarsy din studieplan utifrån dina behov. Vi jobbar för att just du ska få möjlighet att nå dina mål!

Publicerad 2016-09-20, Uppdaterad 2020-06-05

Nyhet

Entreprenörskap och företagande

Sök senast: 2020-08-07

Vård- & omsorgsutbildning (Yrkes-sfi)

Sök senast: 2020-09-18

Kontakt

Reception

0411-57 76 67

Studievägledare för dig som bor i Ystad kommun

SFI, närundervisning grundläggande- och gymnasial nivå, särskild utbildning:

Sara Persson 
0411-57 70 43

Yrkesutbildningar, Distansundervisning på gymnasial- och grundläggande nivå: 

Fransisca Isaksson
0411-57 71 93

Yrkesutbildningar, Distansundervisning på gymnasial- och grundläggande nivå:

Ingela Holst Hägerhult
0411-57 75 51

Studievägledare för dig som bor i Tomelilla kommun

SFI, utbildning på grundläggande- och gymnasial nivå, yrkesutbildningar samt särskild utbildning:

Malin Fogelberg 
0417-183 41

 

All personal på Vuxenutbildningen Ystad

 

Hitta till oss

Handlingsplan mot fusk