39653836-packaging-isometric-3d-icons-set.jpg

Packa dina förpackningar smart

Här hittar du enkla tips på hur du sparar plats genom att packa dina förpackningar på ett smart sätt.

Plastpåsar, tomma flaskor, lådor och kartonger. Mycket vi handlar idag kommer i olika förpackningar och det tar oftast bara några få dagar innan förpackningsbehållaren är fylld eller att du har så många förpackningar där hemma att du måste ta dig till återvinningen stup i kvarten. 

Antalet tomma förpackningar växer snabbt, till och med i ett enmanshushåll. Men med några enkla tips kan du minimera högen med tomma förpackningar. När du viker ihop, staplar, plattar till eller rullar dina förpackningar sparar du en hel del utrymme hemma.

  • Tryck ihop plastburken eller flaskan och platta till ordentligt.
  • Om du brukar fylla dina plastpåsar med andra mjuka plastförpackningar, rulla då ihop den packade plastpåse. Glöm bara inte att sortera innehållet på återvinningsstationen.
  • Stapla tomma äggkartonger i varandra.
  • Lägg mindre förpackningar i större förpackningar.
  • Vik ihop dryckeskartonger på ett smart sätt. Veckla ut hörnen upptill och nedtill på kartongen och platta sedan till. Vik upp kartongens långsidor mot mitten. Vik upp botten och vik kartongen på mitten. Fäst sedan toppen av kartongen i den uppvikta botten.
  • Vik en kartonglåda för att minimera utrymme. Ställ lådan på en plan och hård yta. Riv isär den i hörnen med händer så att den blir platt. Vik sedan kartonger så många gånger som behövs. 
Publicerad 2020-12-08, Uppdaterad 2021-09-02

Fler tips

Kika in på länkarna nedan för mer information och fler tips.

Platta ihop förpackningar och kartonger

Vik ihop förpackningar 

Packa smart och spara plats