RSS

Miljöbloggen

Nedan hittar du nyheter från Avfallsenheten i Ystads kommun. I menyn till vänster kan du klicka dig vidare för att hitta ytterligare information om avfallshanteringen i Ystad.


Ni är riktiga miljöhjältar!!

Publicerad: 2020-01-16 10:10

​2019 sorterade vi ut nästan 53 % av matavfallet i Ystads kommun! Detta är en kraftig ökning från 2018 då vi samlade in 43 %. ​Vi ska vara stolta!

​​Banan som kastas i matavfall1Detta innebär att vi har nått det nationella målet att 50 % av allt matavfall ska vara utsorterat! Det innebär också att vi kan bidra till en hållbar framtid!  Matavfallet kan nämligen utvinnas till både biogas och biogödsel. Biogas ka​​n man bland annat köra bil på och biogödsel
kan användas till att odla ny mat.

Grattis Ystad!
Planeten tackar dig!

Under 2020 kommer fokuset vara lika stort på att fler ska ansluta sig till matavfallsinsamlingen. Vi ska nå nya höjder!

Sorterar du inte redan ut ditt matavfall? Gör som så många andra redan gjort i Ystad och få 20 % rabatt på ditt sopabonnemang! Kontakta avfallsenhetens kundsjänst på 0411-57 71 00 och anmäl dig nu!
Planeten behöver dig!


Besöksräknare

Web Site Counters besök sedan starten

Kontakt

Avfallsenhetens kundtjänst

Telefon: 0411-57 71 00
(vardagar 9-12 och 13-15)

E-post: kundtjanst-avfall@ystad.se

Mer från Avfallsenheten

Facebook

Avfallsenhetens Facebook-sida Hållbart hittar du ett ständigt flöde med tips, nyheter och information kring miljö i allmänhet och avfallsminimering i synnerhet. Vill du hålla dig uppdaterad så är detta sidan du ska gilla!

YouTube

Hållbart finns även på Ystads kommuns YouTube-kanal. Här kan du bland annat se filmerna "Onaturligt i naturen" och följa Hållbarhetprofilen Snafs.