Julkalender hållbara presenter lucka 3

Publicerad: 2019-12-03 06:00

Avfallsenhetens julkalender tipsar om hållbara julklappar hela vägen fram till jul. Lucka 3 innehåller julklappstips till den matlagningsintresserade: Ge bort en vegetarisk matlagningskurs.

 

Ett kort som bjuder in till matlagningskurs och en kronärtskocka


De flesta av oss har inte fem olika recept med rotselleri som huvudingrediens och vet inte ens hur majrova, fänkål eller shimejsvamp ser ut. Tänk då så mycket det finnas att lära och så många nya smaker att uppleva!

Det är inte så konstigt att vi generellt inte är lika bra på grön matlagning som vår mer traditionella kost där köttet är huvudingrediensen. De flesta av oss är uppvuxna med husmanskost och i skolmatsalen serverades det mest rivna morötter och pizzasallad. Men nu kan du ge bort alla dessa nya smakupplevelser!

Att gå en matlagningskurs gör att man får möjlighet att prova helt okända råvaror, smaksätta på ett nytt sätt som man inte är van vid men framför allt fylla på med massor av ny kunskap.

  • Vilka delar av grönsakerna är ätbara?
  • Hur tar jag hand om och tillagar resterna på bästa sätt?
  • På vilket sätt bevarar man råvarorna och smakerna bäst?

Kunskaper om en grönare matlagning kommer inte bara ge en massa nya smakupplevelser, det kommer och ge mer pengar över till annat. När man besitter kunskapen om vilka råvaror som finns och hur de kan tillagas kommer svinnet att minska och mer av råvarorna kommer ätas upp.

Kategorier: Tips, Miljönär, Miljönärvänlig, Second hand

Kommentarer