Julkalender hållbara presenter lucka 5

Publicerad: 2019-12-05 06:00

Avfallsenhetens julkalender tipsar om hållbara julklappar hela vägen fram till jul. Lucka 5 innehåller julklappstips till barnen: En återbrukad träleksak.

 

Leksaker i trä på ett bord, i bakgrunden kakor och inslagna paket


Att plastbanta är modernt. Tur då att man kan köpa jättefina återbrukade träleksaker för små belopp. Allt från sprattel-elefanter till tåg med vagnar, diverse djur eller pussel.

Men håll lite koll på om det är riktigt gamla leksaker från 1950- och 60-talen. Det har pratats om farliga ingredienser i de äldre färgerna som användes. Så kanske är äkta retroleksaker mer till lyst och för att ge stämning i barnkammaren. Att hitta träleksaker som inte är så väldigt gamla i second hand-butik eller hos välgörenhetsorganisationer är däremot ingen konst.

För att inte tala om alla fynd man kan göra på kvartersloppisar där föräldrar närmast skänker bort leksaker som barnen har tröttnat på.

Bästa tipset:

Det kan vara värt att köpa flera bra saker och spara dem i en presentlåda hemma, så är man förberedd när kalasinbjudningar kommer från förskolekompisarna och klasskamraterna i skolan. Då kan stress och oöverlagda panikpresentköp i sista stund motverkas.

Kategorier: Tips, Miljönär, Miljönärvänlig, Second hand

Kommentarer