Julkalender hållbara presenter lucka 7

Publicerad: 2019-12-07 12:56

Avfallsenhetens julkalender tipsar om hållbara julklappar hela vägen fram till jul. Lucka 7 innehåller hållbara presenttips från en av Ystads Miljönär-märkta verksamheter.

Utanför butikslokalen för Byta-ytaEn Miljönär-vänlig verksamhet hjälper dig att bli miljönär och spara jordens resurser genom att göra nytt av gammalt, reparera och återanvända. Byta-yta, som producerar och säljer miljösmarta färger och vaxer för behandling av golv, väggar och möbler, är en av våra 15 Miljönär-märkta verksamheter i Ystad.

Byta-yta tillverkar även ljus av återvunnet stearin från ljusstumpar som kyrkorna i trakten runt Ystad samlar in och lämnar till butiken och egen tvål av rå linolja från Gunnarshögs Gård i Hammenhög. Den finns i både fast och flytande form. Med en fast tvål kan du minska ditt avfall väsentligt! Dessa produkter passar perfekt för den som letar hållbara presenter – närproducerat och återvunnet med omtanke om miljön!

Ljus i presentförpackning

Fast tvål i presentförpackningFlytande tvål i presentförpackning

Är du eller känner du till ett företag som göra nytt av gammalt, reparerar och återanvänder? Anmäl intresse av att bli Miljönär-märkt till avfallsenhetens miljöstrateg emma.e.nilsson@ystad.se. Läs mer om Miljönär-märkningen på www.miljönär.se.

Här hittar du Byta-yta: Tegnérgatan 1 271 31 Ystad, www.byta-yta.se.

Kategorier: Tips, Miljönär, Miljönärvänlig, Återbruk

Kommentarer