Lyckat leksaksbyte i Löderup

Publicerad: 2019-03-29 15:59

I måndags, den 25 mars, höll avfallsenheten och Ystads bibliotek en leksaksbytesaktivitet på Löderups bibliotek. 9 barn deltog och lämnade sammanlagt in 67 leksaker till leksaksbytet. 38 leksaker fick nya ägare, vilket innebär en besparing på 114kg* koldioxid jämfört med om leksakerna köpts nya.

 

 

I år är fösta året som avfallsenheten och Ystads bibliotek håller leksaksbytesaktiviteter även i byarna. I februari hölls ett leksaksbyte i Glemmingebro och i måndags var det alltså dags för Löderup. Leksaksbytet i Löderup var mycket uppskattad av både barn och föräldrar och innebär att barnen fick leka och testa nya leksaker som de sedan kunde byta till sig mot de leksaker de tagit med sig och som de inte längre använder.

- Nu hoppas vi kunna anordna leksaksbytesaktiviteter på fler ställen runt om i kommunen. Nästa gång är vi dock tillbaka i Ystad, då ett leksaskbyte kommer att hållas på Forum Ystad den 19 maj, säger Emma Nilsson, miljöstrateg på Avfallsenheten.

*Enligt den uträkning som Retoy gjort samarbete med en miljöanalytiker. Siffrorna är än så länge grova uppskattningar baserade på en första kartläggning där en nyproducerad leksak av mindre modell motsvarar ca 3 kg koldioxid (CO2).

Kategorier: Evenemang under 2019, Retoy

Kommentarer