Nytt rekord på klädbytardagen på Ungdomens Hus!

Publicerad: 2019-04-10 09:53

Med 128 besökare och 541 bytta plagg slog 2019-års upplaga av klädbytardagen i Ystad nya rekord.

Kladstrack.jpg

Den 6 april var det dags för Naturskyddsföreningens stora klädbytardag på Ungdomens hus. Mellan k. 10-13 bytte 128 personer 541 kläder, vilket var nytt rekord. Sammanlagt lämnades 673 plagg in till klädbytet och de som inte hittade nya ägare under förmiddagen lämnades till Öppna Hjärtat.

På plats på klädbytet fanns även utställare som tipsade om mindre ändringar som får gamla kläder att kännas som nya och som ställde ut sitt eget arbete.

Ungdomens hus, Marietorps naturskola och avfallsenheten återkommer nästa år med en ny klädbytardag, men du beöver inte vänta tills dess för att byta kläder. Här är två tips för hur du kör igång ett eget klädbyte:

  • Prata med dina kollegor, familj och vänner. Kanske finns det fler som tänkt samma tanke eller skulle kunna tänka sig att hjälpa till. Småbarnsföräldrar är exempelvis ofta i behov av barnkläder när barnen växer så det knakar, så varför inte fråga förskolan? Ta en titt i kalendern, undersök intresset, tuta och kör.
  • Ta en titt i garderoben. Handen på hjärtat – om det hängt i garderoben utan att ha använts på länge eller alls, då är det nog dags att hitta en glad klädbytare. Plagg som blivit för små eller för stora är också goda kandidater till din klädbytardag.

Vi ses igen nästa år!

 

Kategorier: Evenemang under 2019, Klädbyte, Klädbytardag, Second hand, Återbruk, Miljönär, Miljönärvänlig, Förebyggande av avfall

Kommentarer