Commute Greener

Vinnare utsedda i Commute greener - 2014 års miljötävling är avslutad och de grönaste pendlarna är utsedda.

Tävlingen syftar till att få bilpendlare att färdas mer miljövänligt. Genom en gratisapp i telefonen utmanas de tävlande att sänka sina koldioxidutsläpp. Två personer i Ystads kommun lyckades extra bra med detta. Grattis till Malin Junghard som vann första pris och Elin Maria på andra plats. Båda belönas med Jojo-kort och diplom.

 

Vem är den grönaste pendlaren? Delta i Commute greener 2014!

Nu kommer utmaningen till Ystad kommun. Den har använts i andra delar av världen, bland annat i Mexico city. Förra året var det tre svenska kommuner som deltog i utmaningen. Under den tvåveckorsperiod som utmaningen höll på minskade användarna koldioxidutsläppen med 20 procent.

En enkel och rolig tävling som ska motivera bilpendlare att spara koldioxid! Utmaningen bygger på att alla som vill vara med laddar ner gratisappen ”Commute greener” som man hittar på Facebook, Appstore eller Google play. Man loggar in sig för att delta i utmaningen för Ystad kommun, då deltar man även i de regionala och nationella utmaningarna med fina priser.

Den som lyckas göra mest förbättringar, mätt i sänkt koldioxidutsläpp, vinner! Ystads kommun är en av de 66 kommuner som redan är anmälda och det fortsätter att ramla in anmälningar.

Fakta om tävlingen
Tävlingsperioden för den nationella tävlingen är den 1 september-22 oktober 2014. En regional vinnare kommer att utses i samband med Hållbarhetsveckan och Trafikantveckan under vecka 38. Det stora syftet med utmaningen är att nå bilpendlarna, även om det också är bra att byta ut bussen mot cykeln eller en promenad. I dag är bilarna bättre och mer bränslesnåla men den förtjänsten äts upp av att bilåkandet ökar.

Ystads kommuns priser
Vinns till den resenär som samlar flest resepoäng genom att gå, cykla, samåka eller resa kollektivt.
1:a pris – jojo-reskassa
2:a pris – jojo-reskassa
3:e pris – biobiljetter

För mer information, besök www.trafikantveckan.nu eller www.commutegreenerinfo.com eller kontakta: 

Ida Abrahamsson, Miljöstrateg Tomelilla kommun, Ida.abrahamsson@tomelilla.se, tel 0417-181 26.

Publicerad 2014-11-19, Uppdaterad 2019-06-17