Föreningsinfo: Fritidens dag 30/8

Fritidens dag 2020

För en meningsfull och aktiv fritid • Ystad Arena, 30 augusti

Vår ambition är att även i år genomföra Fritidens dag, som växt till att bli ett välbesökt arrangemang med härlig stämning – både bland deltagande föreningar och besökare. 

Det är annorlunda tider som råder just nu, och vi påverkas alla på olika sätt av Coronavirusets spridning. Det är svårt och stundtals helt omöjligt att planera för den närmsta framtiden, men vi behöver ju alla något att se fram emot. Vi kommer självklart att hålla er uppdaterade om läget och planerna på genomförande, med tanke på att vi inte vet hur myndighetsrestriktionerna kommer att se ut efter sommaren.


Med evenemanget Fritidens dag erbjuder vi er förening möjligheten att möta potentiellt nya medlemmar, aktivt låta dem prova på era aktiviteter och berätta mer för dem. Tillsammans bidrar vi till att visa upp Ystads sjudande föreningsliv och varierade utbud.

Fritidens dag arrangeras nu för fjärde året i rad, och är ett ypperligt tillfälle för Ystadborna att upptäcka de fina möjligheter till en meningsfull och aktiv fritid som finns i kommunen. På en och samma dag, och under samma tak, kan Ystadborna få prova på aktiviteter och prata med föreningsrepresentanter.

Fritidens dag ska vara ett fartfyllt och roligt arrangemang som uppmuntrar till delaktighet och som andas nyfikenhet – och vi vill så klart gärna se er förening på plats. Anmäl din förening och fundera på hur just ni kan bidra till denna känsla!

Datum: 30 augusti
Tid: kl 13-15 
Aktivitetsområden: i och runt Ystad Arena


Viktig info

(fylls på efterhand)

  • OBS! I vår marknadsföring utgår vi ifrån den prova på-info du angett vid anmälan (eller som ni angett muntligt eller via mail därefter). Vänligen hör av er till oss snarast för en avstämning, om ni vill göra ändringar.
  •  

 

Publicerad 2020-03-30, Uppdaterad 2020-04-02

Kontakt

Har du frågor angeånde Fritidens dag är du välkommen att kontakta oss:

Martina Fröjd
projektledare
fritidensdag@ystad.se
0411-57 77 89

Nu planerar vi för årets upplaga den 30 augusti 2020. Tillsammans med er vill vi lyfta begreppet "en meningsfull och aktiv fritid i Ystad" – de möjligheter och den bredd som finns här. Och liksom ifjol går arrangemanget av stapeln i Ystad Arena.

Syfte

Fritidens dag är en del av kommunens uppdrag som syftar till att skapa god livskvalité och en meningsfull och aktiv fritid för varje medborgare.

Genom att bjuda in Ystads föreningsliv med dess breda urval ger vi medborgare i alla åldrar möjligheten att efter eget intresse och förmåga lära sig mer om ideellt engagemang och prova på flera olika aktiviteter.

Fritidens dag ska bidra till att fler medborgare hittar nya sätt att göra sin fritid utvecklande, stimulerande och rolig.