ystadarena-02.jpg

Föreningsinfo: Fritidens dag 25 augusti

Med evenemanget Fritidens dag erbjuder vi er förening möjligheten att möta potentiellt nya medlemmar, erbjuda prova på-aktiviteter och berätta om er verksamhet. Tillsammans bidrar vi till att visa upp Ystads sjudande föreningsliv och varierade utbud.

Fritidens dag arrangeras nu för fjärde gången och är ett ypperligt tillfälle för Ystadborna att upptäcka de fina möjligheter till en meningsfull och aktiv fritid som finns i kommunen. På en och samma dag, och under samma tak, kan Ystadborna få prova på aktiviteter och prata med föreningsrepresentanter.
Fritidens dag ska vara ett fartfyllt och roligt arrangemang som uppmuntrar till delaktighet och som andas nyfikenhet. Vi vill så klart gärna se er förening på plats!

Säkra er plats genom att anmäla föreningen och fundera på hur ni på bästa sätt vill visa upp er verksamhet för besökarna. Det kan vara till exempel representanter på plats vid ett bord, prova på-aktiviteter eller både och.

Datum: 25 augusti
Tid: 10.00 -14.00 
Sista anmälningsdag: 16 juli 2024

Aktivitetsområden: Ystad Arena, utomhusaktiviteter i Åvallaparken, skateparken och Ungdomens Hus.

08.30 - 10.00    Inlastning av utrustning, upplockning vid bord
10.00 - 14.00    Fritidens dag öppen för alla!
14.00 - 15.30    Nedpackning, byggnaden ska vara tömd 15.30

Viktig information

  • Nytt för i år är att huvudingång kommer att vara mot skateparken, för att hjälpa flödet mot Åvalla. Vi jobbar även med att skylta upp och tydliggöra flödet mellan A- och B-hall.
  • I vår marknadsföring kommer vi att utgå från den prova på-info du angett vid anmälan. Vänligen hör av er till oss snarast för en avstämning, om ni vill göra ändringar!
  • Har ni anmält att ni behöver tillgång till el vid ert föreningsbord? Ta med sladdvinda (25 m) / förlängningssladd.
  • Försäljning (produkter, förtäring etc) får inte ske denna dag. Fokusera på att fånga upp och prata med besökarna samt att vara närvarande och engagerande vid er prova på-aktivitet! Att bjuda besökaren på något, t ex karameller eller en kaka, är okej.
  • In- och utlastning sker antingen genom att ni tillfälligt ställer bilen på arenatorgets parkeringsplatser, för att snabbt lasta in och ut genom arenans huvuentré, eller att ni ställer bilen på Industrigatan och lastar in genom lastporten. Se till att hålla gång- och cykelbanan fri! Därefter ska bilar ställas på valfri parkering i närheten.
  • Hjälp oss påminna dem som provar era aktiviteter att inte ha ytterskor på sig på det blå hallgolvet. Mattorna som finns utlagda är ok för ytterskor.

Hjälp oss sprida evenemanget
Vi når fler om vi tillsammans hjälps åt att sprida evenemanget. Dela och informera i era egna kanaler och berätta att ni kommer att finnas på plats.

Tveka inte att höra av dig vid frågor eller funderingar: fritid@ystad.se

Hoppas vi ses!

Hälsningar från kultur- och fritidsförvaltningen
Alexander Strömberg, Kristina Erlandsson och Martina Fröjd

Anmäl er till fritidens dag här

Publicerad 2023-03-28, Uppdaterad 2024-06-03

Kontakt

Har du frågor angeånde Fritidens dag är du välkommen att kontakta oss:


fritid@ystad.se

Nu planerar vi för årets upplaga den 27 augusti 2023. Tillsammans med er vill vi lyfta begreppet "en meningsfull och aktiv fritid i Ystad" – de möjligheter och den bredd som finns här.

Syfte

Fritidens dag är en del av kommunens uppdrag som syftar till att skapa god livskvalité och en meningsfull och aktiv fritid för varje medborgare.

Genom att bjuda in Ystads föreningsliv med dess breda urval ger vi medborgare i alla åldrar möjligheten att efter eget intresse och förmåga lära sig mer om ideellt engagemang och prova på flera olika aktiviteter.

Fritidens dag ska bidra till att fler medborgare hittar nya sätt att göra sin fritid utvecklande, stimulerande och rolig.