Förlängning av restriktioner för idrottsanläggningar

Kommunens idrottsanläggningar och bad är fortsatt stängda till och med söndagen den 7 februari men öppnar successivt för barn- och ungdomsaktiviteter.

 

Hej! 
 
Vi har alla förhoppningen att pandemin lättar snart, och att de fritidsaktiviteter ni erbjuder era medlemmar ska kunna återupptas successivt. Vi ser och vet att ni kämpar och vill komma igång, men vi får hålla i och hålla ut ett tag till. 


Fortsatt stängt

Med anledning av regeringens rekommendationer per den 21 januari har Barn- och utbildningsnämndens ordförande idag, fredagen den 22 januari, beslutat att hålla kommunens idrottsanläggningar och bad fortsatt stängda till och med söndagen den 7 februari. Detta gäller Ystad Arena bad och hallar, samt kommunens idrottslokaler som hyrs ut till föreningsaktiviteter. 

Successiv öppning för barn- och ungdomsaktiviteter

Med tanke på det fortsatt allvarliga smittläget i Skåne kommer vi under kommande vecka att föra en dialog med skolor och barn- och ungdomsföreningar om hur anläggningarna på bästa och säkraste sätt ska kunna öppna upp för aktiviteter för barn och unga födda 2005 och senare. Vi "skyndar långsamt" och följer såväl regionala som nationella rekommendationer (Region Skåne/Smittskydd Skåne samt regerings- och myndighetsbeslut).  

Vad gäller för befintliga bokningar? 

Föreningar med barn- och ungdomsverksamhet avbokas till och med 31 januari. Därefter återkommer vi med ytterligare besked. Övriga föreningar avbokas till och med 7 februari. 
 
Matcher och träningar på elitnivå är undantagna. 

 
Covid-19 och Fritidsavdelningens åtgärder

RFs frågor och svar om corona och idrotten

Folkhälsomyndighetens information till idrottsföreningar och träningsanläggningar om covid-19

Region Skånes råd om återgång till skola samt idrott för barn upp till 16

 

Vid frågor angående befintliga bokningar, kontakta bokafritid@ystad.se
 
Var rädda om varandra! 
 
Läs gärna våra övriga föreningsnyheter.
Där publicerar vi viktig information och inbjudningar. Bland annat informerar vi om ett webbinarium från Allmänna Arvsfonden. 
 
 
Hälsningar 
Christine Ekdahl, fritidschef 
0411-57 76 42, christine.ekdahl@ystad.se 

Publicerad 2021-01-22, Uppdaterad 2021-01-25