Referenser

 

 

Jag undrar om de fattar vilken fantastiskt vacker plan de tränar på!

Lotta Schelin, f d spelare i svenska fotbollslandslaget
om Sandskogens idrottsplats

Faktum är att Erik Hamrén var i Simrishamn för ett tag sedan och höll ett föredrag i något sammanhang. Han och hustrun bodde då på Saltsjöbaden i Ystad och tyckte att det var fantastiskt med gång-avståndet till alla välskötta fotbollsplaner.
Han blev mäkta imponerad och sa att "här skulle vi kunna ligga".
Källa: Ystads Allehanda

Niklas Bodell, Svenska Fotbollsförbundet
om Sandskogens idrottsplats

Att arrangera tävlingar i Ystad Arena är alltid enkelt och lätt att samarbeta – klockrent! Stort plus för möjligheten att dela hallen i två mindre, uppvärmingsyta tätt inpå och familjär känsla i tävlingsdelen. 

Ystads Karateklubb om SM-tävlingar i Ystad Arena

Jag vill från SHLAB (Svenska Handbollslandslaget AB) och landslagets vägnar skicka ett stort tack för ett mycket lyckat evenemang. Både arrangörsmässigt och sportsligt!
Riktigt kul med en så härlig stämning i arenan under hela matchen. Detta är något som verkligen uppskattas av våra spelare - och kul att det även lyftes upp av media.
Vi är mycket nöjda med det goda samarbetet (från alla inblandade parter) under resans gång - vilket la grunden till det fina utfallet med en nästintill fullsatt arena.
Och, det var också mycket roligt att få arrangera en landskamp i Ystad Arena som gav oss väldigt goda förutsättningar.

Tobias Frejfors, Projektledare Svenska Handbollslandslaget AB
om Ystads arrangemang kring VM Playoff i handboll, juni 2017

Från spelarnas sida vill jag rikta ett stort tack till alla som sett till att de fått en kanonvistelse i Ystad. Det är inte många gånger i deras landslagskalender de fått spela inför en så fantastisk hemmapublik och trots att matchen tidigt var avgjord var stämningen grym under hela matchen och även efteråt. Underbar arena, underbar publik, underbart arrangemang och underbart boende.

Daniel Vandor, Presschef för damlandslaget i handboll
om Ystads arrangemang kring VM Playoff i handboll och boendet på Ystad Saltsjöbad, juni 2017


Artikel ur Ystads Allehanda om VM Playoff i handboll i Ystad Arena 2017.

Artikel ur tidningen Aqua, svensk simidrottsmagasin, nr 1 2018: Om den lyckade, årliga simtävlingen Ystad Grand Prix på Ystad Arena – arrangerad av Ystads Simsällskap.

Från VM Playoff i handboll i Ystad Arena 2017. Vänster och höger: Stämningen på topp och nöjda spelare. Mitten: Laget varvar ner efter presskonferensen på Ystad Saltsjöbad.

 

Kuriosa: "Uppladdning i Ystad gav VM-silver"

När fotbollslandslaget laddade upp i Ystad 1958 blev det VM-silver.


Arkivbild från Ystads Allehanda: Ystad i backspegeln

Publicerad 2022-11-21, Uppdaterad 2023-10-17