komtek-logga_blå_på_vit.jpg

Om KomTek

KomTek är en kommunal teknik- och entreprenörsskola som syftar till att utmana och väcka barns intresse för teknik. Sverige behöver fler ingenjörer, tekniker, innovatörer och entreprenörer!

Ha kul! Våga prova!!! Har man kul under tiden man lär sig nya saker så fastnar det lättare och man vill komma tillbaka och göra mer. Gör själv, testa, prova, försök, inget är fel eller omöjligt-det entreprenöriella förhållningssättet är självklart för oss. I det praktiska arbetet nyttjar vi alla sinnen för att lära och förstå.

Genom KomTek-pedagogiken får barn och unga utlopp för sin kreativitet på ett sätt som de kanske inte provat tidigare. Alla som deltar får använda verktyg, konstruera olika produkter och prova på olika tekniker beroende på ålder. Det man bygger får man ta med hem. För att kunna utmana och lyssna på varje deltagares idéer och tankar jobbar vi i små grupper.

Vi vänder oss främst till barn i låg- och mellanstadiet och erbjuder fritidskurser efter skoltid. Vi jobbar praktiskt med mekanik och elektronik för att skapa ljud, ljus och rörelse i roliga tillämpningar.

Vill du veta mer om Komtek besök gärna komtek.se

 

 

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad 2013-12-23, Uppdaterad 2017-03-09