Lokaler att hyra

En av Kultur och utbildnings uppgifter är att tillhandahålla lokaler och anläggningar till föreningsliv och allmänhet.

I kommunen finns ett stort utbud av lokaler för idrott, rekreation, möten och andra aktiviteter. Kultur och utbildnings bokningsavdelning ansvarar för merparten av uthyrningen.

OBS!

På regeringens inrådan (18/12) och för att minska smittspridningen är kommunens idrottsanläggningar stängda. Träning/Match på elitnivå är undantagen. Anläggningarna är stängda till och med den 24 januari 2021.

Vi tar för tillfället inte emot några nya lokalbokningar. Detta gäller t o m 31 januari 2021.

Lokaler

Under Fritids- och idrottsanläggningar hittar du information om idrottshallar, gymnastiksalar, idrottsplatser/fotbollsplaner, friidrottsanläggningar, tennisbanor m fl anläggningar. 

Under Samlings- och fritidslokaler hittar du information om kommunens och ett antal förenings- och privatägda samlingslokaler. De sistnämnda hyrs oftast ut direkt genom respektive fastighetsägare.

På Ystad Arenas hemsida hittar du information om de fem konferenslokaler som erbjuds av varierande storlek och med plats för 25-150 konferensgäster.


Bokningsschemat

I bokningsschemat kan både föreningar och privatpersoner få en allmän överblick av bokningsläget. Antingen gör du en bokningsförfrågan via schemat eller skickar din förfrågan via e-post (se adresser nedan).

Du får i schemat dessutom information om befintliga bokningar, lediga tider i lokalerna, utrustning, lokalernas storlek med mera.


Upplysningar och bokningsfrågor

Vänligen använd bokningsschemat eller e-post i första hand.

Samlingslokaler: kristin.mattsson@ystad.se, 0411-57 71 51.
Skol- och idrottslokaler: bokafritid@ystad.se, 0411-57 77 11.

Publicerad 2013-02-13, Uppdaterad 2020-12-21

Kontakt

Välkommen att kontakta oss om du har frågor och funderingar kring fritid och föreningsliv i Ystad!

fritid@ystad.se

Ystads kommun
Kultur o Utbildning – Fritid
Piparegränd 3
271 42 Ystad


Endast bokade besök

Vi tar ansvar för att begränsa smittspridningen av covid-19. Därför vill vi att du bokar tid med oss i förväg om du vill besöka oss på Piparegränd, för t ex hämtning av taggar till våra lokaler.

Stängda idrottsanläggningar

För att minska smittspridningen av covid-19 är kommunens idrottsanläggningar stängda t o m 7/2 2021. 
Läs mer här.


Har vi rätt kontaktuppgifter till dig?

Glöm inte att hålla föreningens kontaktuppgifter uppdaterade och korrekta. Som föreningsrepresentant loggar du in i föreningsregistret och uppdaterar era uppgifter där.

Behöver du inloggning, kontakta oss via mail.