Trafik- och parkeringsinformation, Diggiloo

Viktig trafik- och parkeringsinformation i samband med sommarshowen Diggiloo på Sandskogens idrottsplats den 6 juli 2024.

 

Den här informationen riktar sig främst till dig som ska besöka showen. För övriga Ystadbor är det bra att känna till att evenemanget äger rum och att det i samband med detta kommer att bli mycket trafik runt idrottsplatsen, Södra Dragongatan och väg 9 i Sandskogen.

Ta del av trafikinformationen nedan för att underlätta i trafiken, minska köbildning och undvika trängsel på plats. Vi håller tummarna för vädret och önskar alla besökare en härlig kväll!

Risk för köer

Före och efter showen kommer det bli mycket trafik runt idrottsplatsen. 

 • parkeringskartan hittar du den information du behöver för att kunna ta dig till idrottsplatsen med buss, cykel och bil. Du hittar mer information nedan.
 • Ställ gärna bilen och ta bussen eller cykla istället! Det finns gott om plats att parkera cykeln, och det är lätt att ta bussen både ut till idrottsplatsen och tillbaka till stationen (se avsnittet "Buss" nedan).
 • Det kommer in färjor till Ystad Hamn i samband med showen, vilket ökar antalet bilar i området. Framför allt blir det mycket trafik i rondellen vid Saltsjöbadsvägen/Södra Dragongatan.
 • Sträckan mellan idrottsplatsens grusplan och rondellen Saltsjöbadsvägen/Södra Dragongatan kommer att vara avstängd för biltrafik. Åtkomst till grusplansparkeringen öster om idrottsplatsen sker därför österifrån.

Cykel

Ystad är litet och avstånden korta, så cykla gärna om du har möjlighet.
parkeringskartan finns område för cykelparkering utmärkt.

Gratis buss

Före showen:
En buss – skyltad Diggiloo – kör i skytteltrafik (inga fasta avgångstider) från Ystad station till idrottsplatsen mellan kl 14:30 och 18:00.

Efter showen:
En buss – skyltad Diggiloo – kör i skytteltrafik (inga fasta avgångstider) från idrottsplatsen till Ystad station, med start kl 21:00 och fram tills hållplatsen vid idrottsplatsen är tom.

Dessa bussturer är gratis.

OBS! Om du istället väljer att åka lokalbuss med någon av Skånetrafikens ordinarie avgångar mellan Ystad station och idrottsplatsen, så gäller Skånetrafikens taxor.

Parkeringskarta

parkeringskartan, som gäller för Diggiloobesökare den 6 juli, hittar du bilparkeringsytor runt idrottsplatsen.

Vid de kostnadsfria parkeringsytorna söder om Österleden (väg 9) kommer det att finnas parkeringsvärdar. Följ deras instruktioner för att minska risken för köbildning, och parkera så tajt som möjligt inpå bilen intill så att så många som möjligt får plats.

På kartan hittar du också...

 • handikapp-parkering
 • på- och avstigningszon för förbokad taxi och färdtjänst
 • på- och avstigningszon för privatpersoner, till exempel om du blir skjutsad av närstående eller vän till platsen. (OBS! Inte i samma zon som föregående punkt.) 
 • taxi-köplats (för taxibilar i väntan på eventuella körningar efter showen)
 • husbilsparkering

Tänk på...

 • Parkering längs stigarna i Sandskogens stugområde är inte tillåten.
 • Parkering längs Södra Dragongatan är inte tillåten.

Information om Ystads kommuns övriga parkeringsytor hittar du här.

I övrigt gäller ordinarie trafik- och parkeringsregler i området.
Visa hänsyn – för allas trevnad!

Hålltider

 • Från Kl 14:00 – de kostnadsfria parkeringsytorna söder om väg 9 öppnar i etapper
 • Kl 16:00 – insläpp
 • Kl 18:00 till ca kl 21:30 – show

Polisens information om väskförbudet och picknick
(länk till Facebook)
 

För bokning och mer information om evenemanget: www.diggiloo.com

 

Publicerad 2023-06-27, Uppdaterad 2024-07-05