Badet är stängt

För att minska risken för smittspridning av covid-19 har vi beslutat att förlänga stängningen av Ystad Arena Bad till och med den 10 januari 2021.

 

Smittspridningen av coronaviruset fortsätter att öka i Sverige och Skåne. För att minska risken för smittspridning har vi därför tagit ett nytt beslut om att förlänga stängningen av Ystad Arena Bad till och med den 10 januari 2021.

Under denna period gäller nedanstående.

Inställd verksamhet

Badet är stängt för allmänheten. Det betyder att även kurser och aktiviteter i kommunens regi är inställda: crawlkurs, vattengympa samt babysimskola på fredagar.

Mer information om årskort, klippkort, förmåner och inställda aktiviteter.

Öppen verksamhet

Badet håller öppet för den simundervisning som kommunens lärare bedriver på skoltid för elever i grundskolan.

Simundervisningen i de lägre klasserna har efter dialog mellan skolledning och arenaledning pausats, med hänsyn till smittorisken för badpersonalen som träffar väldigt många av Ystads barn varje dag och vecka. Beslutet anses rimligt med tanke på omständigheteterna, då läroplanens simkunnighetskrav ligger först i årskurs 6. Information om detta har gått ut till berörda via skolan.

Ystads Simsällskap slutför pågående termins verksamhet (breddverksamhet, simskola på kvällstid samt babysimskola/minisim på lördagar och söndagar).

Om covid-19 finns i hushållet

Symtomfria barn som går i förskola och grundskola och bor med någon som har bekräftad covid-19 behöver inte stanna hemma från förskola och skola, men ska däremot avstå från fritidsaktiviteter utanför förskolan och skolan.

Det innebär att de även ska undvika att delta i fritidsaktiviteter som arrangeras av föreningar på Ystad Arena Bad.
Mer information detta finns på 1177.se.

 

Håll avstånd, tvätta händerna, stanna hemma när du är sjuk och följ de restriktioner som nu gäller för Skåne.
Ta hand om varandra!

Baksidan av badet exteriört

 

 

Publicerad 2020-10-28, Uppdaterad 2020-11-21