Pehr Carlberg.jpg

Ny VD 1 januari 2019

Pehr Carlberg blir ny vd på Ystadbostäder och Ystads Industrifastigheter

- Jag är glad över att kunna presentera Pehr Carlberg som ny VD för AB Ystadbostäder, säger styrelseordförande Lars Wollin. Han fyller kravprofilen helt och har i sin position som vd för Svedalahem och Svedala Exploateringsbolag AB visat att han har djup förståelse för hur man driver och leder ett bostads och fastighetsbolag. Jag är övertygad om att han kommer kunna vidareutveckla det som nuvarande vd Fredrik Millertson byggt upp och leder AB Ystadbostäder in i framtiden.

Pehr Carlberg har varit vd för Svedalahem och Svedala Exploateringsbolag AB sedan 2012 och har dessförinnan haft olika ledande positioner. Pehr har varit vd för Österlenhem, Höörs fastighets samt Höörs Byggnads AB samt Spar-Ven AB, han har dessutom hunnit med att  jobba som projektingenjör på SKANSKA bland annat. 

Pehr är 52 år och civilingenjör, väg och vatten, samt marknadsekonom.

- Jag är hedrad över att få ta över som VD efter Fredrik Millertson och att få leda ett bolag som är i stark utveckling, säger Pehr Carlberg. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med Ystadbostäders medarbetare, styrelse och kunder för att ta nästa steg i företagets utveckling och skapa värde för bolaget och dess ägare Ystads Kommun.

Fredrik Millertson kommer att lämna sin post som vd den sista september och gå över till LKF i Lund. Pehr Carlberg tillträder senast den 1 januari 2019.

Publicerad 2018-07-02, Uppdaterad 2019-12-03