Mixed_reality_flyer.jpg

Filmturismkonferens tillbaka i Ystad

Efter tre år på turné till Malmö, Karlskrona och London är nu filmturismkonferensen Mixed Reality tillbaka i Ystad, denna gång på Ystad Studios Visitor Center.

Konferensen Mixed Reality Scandinavia, som Ystads kommun arrangerar tillsammans med Film i Skåne, har varit banbrytande sedan starten 2009. Konferensen ger deltagarna svar på:

  • Hur kan en destination växa och dra nytta av fiktionsturismen?
  • Hur kan litteratur, film och annan fiktion bidra till produktutveckling?

På konferensen presenteras några av de bästa exemplen inom filmturism och föreläsarna är några av de skickligaste inom området. För att fira årsdagen har favoriter från tidigare år också bjudits in.

- Det är verkligen roligt att än en gång arrangera konferensen på hemmaplan och dessutom visa upp Ystad Studios Visitor Center för både föreläsare och deltagare. Vi är stolta över att välkomna tillbaka våra favoriter samtidigt som vi får nya perspektiv som kan bidra till god stämning och dialog. Filmturism är fortfarande ett ämne som intresserar många och det finns oändliga utvecklingsmöjligheter, säger Petra Rundqvist, filmstrateg i Ystads kommun.

Föreläsare

Martin Cuff

Specialist inom kreativa branscher och expert på marknadsföring och affärsutveckling. Martin Cuff arbetar idag globalt med dessa frågor. Martin kommer från Kapstaden i Sydafrika och arbetar som rådgivare åt premiärministern i Belgrad, Serbien.

Stefan Roesch

Stefan Roesch, som flyttade från Tyskland till Nya Zeeland där han skrev sin doktorsavhandling, kommer tillbaka till Ystad som föreläsare. Han driver företaget FilmQuest som konsulterar destinationer om hur de bäst kan dra nytta av tv-serier och långfilmer inspelade in regionen. Han är expert på hur man kan implementera en filmturismstrategi i en destinations marknadsplan.

Harvey Edgington

Harvey Edgington som ansvarar för film- och inspelningsplatser vid National Trust i London, kommer tillbaka till Ystad för att ge goda exempel på hur moderna filmfestivaler kan samverka med kulturarv. Harvey kommer också att delge sina erfarenheter när det gäller storfilmer som Downtown Abbey, Harry Potter och Batman m fl.

Judith Webb

Judith Webb som är filmansvarig vid Tourism Northern Ireland, kommer att tala om hur det världsomfattande succéundret Game of Thrones har omsatt nästan 150 miljoner pund inom lokalt näringsliv sedan produktionen startade 2010.

Det blir även presentationer från Norge och Disneysuccén Frost samt uppdatering från de skånska kommunerna under rubriken ”Från Bergman till Bron”.

Datum:

13-14 november

Plats:

Ystad Studios Visitor center, granne med filmstudion på Regementsområdet på Ystad.

Moderator:

Musikern, skribenten, spelutvecklaren och recensenten Orvar Säfström.

Konferensen vänder sig till alla som är intresserade av destinationsutveckling.

Anmälan:

www.nortic.se

Publicerad 2018-10-02