Globala_malen_och_hallbar_lonsamhet_ystadmodellen_(3).JPG

Ystad landade som finalist i Framtidsgalan

Det blev inte vinst för Ystads kommun och näringslivskollegorna i grannkommunerna, men de är nöjda med att vara finalister i Framtidsgalan 2020 i kategorin Årets team. Bakom nomineringen ligger satsningen på samverkan mellan kommuner och näringsliv kopplat till de globala målen.

- Vi arbetar över kommungränser och med näringslivet för att skapa förutsättningar för näringslivet kopplat till de globala målen med fokus på affärsutveckling, tillväxt och lönsamhet. Även om vi inte vann är vi helnöjda med att ha blivit finalister bland flera hundra nomineringar, säger Lotte Nilsson, näringslivsutvecklare på Ystads kommun.

Teamet består av:

Lotte Nilsson, Ystads kommun

Johan Österberg, Ystads kommun

Daniel Jonsgården, Tomelilla kommun

Kamilla Danielsson, Sjöbo kommun

Lars Persson, Simrishamns kommun

Jörgen Reiman Ehle, Tillväxt Syd

Per-Uno Alm, Sparbanken Syd

Kategoriägare för årets Team är Sigtuna kommun. Övriga kategorier på Framtidsgalan är Årets ledare, Årets inspiratör, Årets insats och Årets hjälte 

Vad är Framtidsgalan?

Bakom Framtidsgalan står Framtidsverket, en konsultbyrå som verkar för att säkra offentlig sektors kompetensförsörjning. Galan syftar till att uppmärksamma personer som gör skillnad varje dag inom offentlig sektor. Läs mer på Framtidsverkets hemsida.

Publicerad 2020-10-16, Uppdaterad 2020-11-18