En höstlig vinst i Resterkocken 2020!

Årets Resterkocken är avslutad och nu är äntligen vinnarna korade! I år kom rekordmånga bidrag in – däribland det vinnande bidraget från Internationella Engelska Skolan i Lund! Även Hedeskoga skolan finns med bland de vinnande bidragen.

PastaÅrets första pris går till klass 9C på Internationella Skolan i Lund.
Med sin resträtt ”Höst” vinner Elle Hoveman och Liv Altarac 10 000 kr till sin klasskassa. Juryn motiverar årets vinnare med att "de har inte bara tagit tillvara på mjuka jordärtskockor, de visar också att samma råvara kan tillagas på flera olika sätt vilket inte bara bidrar till mindre svinn utan också till olika texturer och smaker som gör varje måltid godare”.

Vi vill också passa på att säga grattis till Hedeskoga skolans förskoleklass i Ystad som finns med bland de 22 vinnande bidragen.
Lova Olsson från Hedeskoga skolans förskoleklass vinner med sin kycklingpasta där hon har tagit hand om flera råvaror som varit rest från annan middag, nyligen gått ut eller som har frysts in. Lovas bidrag prisas med ett presentkort värt 900 kr från Matsmart.se till hela klassen. Grattis!

Publicerad 2020-12-15