fns-hallbarhetsmal--ett-smorgasbord-for-nya-affarer_tonad.jpg

Hur kan jag som företagare få draghjälp av de globala hållbarhetsmålen?

Hur kan näringslivet hitta affärsmässiga ingångar i klimat- och hållbarhetsmålen? Det kommer Mattias Goldman att berätta om på Biografteatern Scala den 22 november. Flera andra intressanta punkter ingår under denna förmiddag på Scala i Ystad.

Välkommen till en halvdag om entreprenörskap och hållbarhet. Mattias Goldman från FORES, Forum for Reforms, Entrepreneurship & Sustainability, kommer att ta exempel från uppstartsföretag till storföretag och hur man antingen har ställt om sin affärsidé till hållbarhet eller har haft med den sedan starten.

Det blir även panelsamtal mellan Mattias Goldman, Kristina Yngwe som är ordförande i riksdadens miljö- och jordbruksutskott, David Åqvist VD på VME Mechanics, Erik Bengtsson från Karlfälts gård och Sven-Olof Bernoff från Skånefrö. Alla dessa arbetar hållbart integrerat i sin företagsutveckling.

Johan Ohlsen, affärschef på Almi, delar med sig av inspirerande exempel från Skåne på företag som gått från en spännande ide till ett framgångsrikt företag.

Tid: 22 november kl. 8.30

Plats: Biografteatern Scala, Stora Östergatan 12, Ystad

 

Program

Kl. 08.30
Registrering, kaffe & fika

KL. 09.00
Inledning med Mattias Goldmann

Panelsamtal
Lyssna till samtal mellan bl.a. Mattias, Kristina Yngwe, ordförande i riksdagens miljö- och jordbruksutskott samt David Åqvist, VD WME Mechanics, Erik Bengtsson, Karlsfälts Gård och Sven-Olof Bernoff, Skånefrö som alla redan idag arbetar hållbart integrerat i sin företagsutveckling.

Ett smörgåsbord för nya affärer
Mattias Goldmann har under många år arbetat med att hjälpa näringslivet att hitta affärsmässiga ingångar i klimat- och hållbarhetsfrågan, och för just detta dubbades han i fjol av den franska regeringen till riddare. Han kommer att ha exempel på alltifrån storföretag som ställer om sin affärsidé till uppstartsföretag som från början har hållbarhet som en central del av sin verksamhet. Mattias lyfter också fram sådana som egentligen har helt andra utgångspunkter, men som ändå blir ”Oväntade klimathjältar”. Men räkna inte med att bara sitta tillbakalutad – de hållbara affärsidéerna utvecklar och stresstestar vi tillsammans!

Från spännande idé till lysande verklighet
Johan Olsen, affärschef Almi delar med sig av inspirerande exempel från Skåne och ger tips på hur man kan gå tillväga för att gå från en spännande idé till lysande verklighet

Plats på scen
Vill du & ditt företag ha 10 minuter med Mattias Goldmann på scen? Anmäl ditt intresse till foretagslots@ystad.se. Först till kvarn.

Kl. 12.00
Avslutning och sammanfattning

 

Anmälan

Sista anmälningsdag är 16/11. Företag och organisationer hälsas varmt välkomna! Antalet platser är begränsat.

Anmäl dig här!

Publicerad 2018-11-19, Uppdaterad 2018-11-20