cruising Foto_Niklas Månsson.jpg

Ystad Cruising 12 maj

Den 12 maj är det dags för den årliga cruisingen i Ystad med ett stort antal USA-bilar. Som vanligt innebär det vissa inskränkningar i den vanliga trafiken. På plats i centrala Ystad finns både polisen och vägvakter för att dirigera trafiken.

Vid fint väder brukar mellan 500 och 600 fordon köra cruisingsträckan som huvudsakligen går på Österleden och västerut mot Sjömansgatan och Karl den XII:s-gatan. Var uppmärksam på skyltning och vägvakter.

Var även uppmärksam på att ett antal tvärgator, t ex Borgmästargatan, Sektersgatan, Skansgränd, Kikargränd och Svartgränd kommer att stängas av tillfälligt för utfart på Österleden och Sjömansgatan. Båtmansgatan kommer att vara avstängd och trafiken hänvisas till Hamngatan.

En nyhet för i år är att ett antal hyrtoaletter har placerats ut vid sidan om Ystads teater och på parkeringen mitt emot gamla Fritidsbadet och på Disponentgatan. Taxi och bussar ska kunna gå som vanligt, men räkna med vissa förseningar.

Cruisingen beräknas pågå mellan klockan 18 och 22 i centrala Ystad. För mer information, se arrangören Yankee Car Clubs webbplats.

Publicerad 2018-05-08