Ansökan om skolplacering

Snart är det dags att ansöka om skolplacering inför höstterminen – för dig som har barn som är folkbokfört i Ystads kommun och som ska börja i förskoleklass eller årskurs 7 till hösten.

Berörda vårdnadshavare har fått inbjudan per post om att göra en digital ansökan om skolplacering.

Ansökan är öppen under perioden 26 januari – 16 februari 2023.

Du behöver göra en ansökan om skolplacering oavsett om du önskar att ditt barn ska gå i en av Ystads kommuns kommunala skolor eller i en fristående skola. När du gör ansökan finns det möjlighet att i e-tjänsten meddela att du även har gjort en ansökan om skolplats på fristående skola eller i en annan kommun. Du kontaktar själv fristående skolor eller andra kommuner för att ansöka om skolplacering där.

Mer information om hur ansökan fungerar, urvalsgrunder samt vanliga frågor och svar

Illustration med himmel, moln och luftballonger

Publicerad 2023-01-24