Självklar men annorlunda nationaldag

Den 6 juni firar vi nationaldagen lite annorlunda.

Två svenska flaggor vajar i vinden
Information från nationaldagfirandets arrangör: Ystad i Centrum

Av förklarliga skäl och på grund av Coronapandemin blir det ingen folkfest på stan, men visst kan vi fira ändå!

Webbsändning

Från och med klockan 12 på nationaldagen den 6 juni kommer en webbsändning att genomföras via Ystads kommuns YouTube-kanal. Här är alla välkomna att vara med! Det blir intervjuer, musik, filmsvep och annat som kan kompensera festligheterna på stan.

Under maj månad kommer vi att filma sekvenser i Ystad med lokala artister, personer, politiker och från olika näringar. Vi kommer att finnas på plats vid några tillfällen i Ystads centrum och låta passerande ges möjligheten att ”filma din nationaldagshälsning” med vårt mobila team. Allt detta kommer att klippas ihop och bli ett webbsänt nationaldagsfirande.

Mer information kommer via Ystads kommun, Handla i Ystads Facebooksida samt i Ystads Allehanda.

Pyntplatser

Vi kommer att pynta delar av centrum med svenska flaggspel och förse några platser med ett kit med flaggor och dylikt. Dessa kommer sedan att finnas kvar över sommaren. Här hoppas vi att alla hjälper till att dekorera, hänga ut, ställa ut något med anknytning till Nationaldagsfirandet.

Hålltider

För verksamheter som känner att man kan ha öppet eller genomföra någon aktivitet gäller tiden den 6 juni kl 12.00 – 17.00.

Om någon förening eller utställare har en programpunkt man själv kan ta ansvar för och genomföra i staden, så hjälper Ystad i Centrum till med tillståndet för markupplåtelse och polistillstånd. Detta måste meddelas omgående till nationaldagen@ystadicentrum.se.

I år kommer alla att kunna vara med och fira Nationaldagen via webbsändningen!
Tillsammans skapar vi en folkfest för Ystadborna och alla dem som besöker Ystad!

Arrangör av Nationaldagen: Ystad i Centrum

Mats Johansson