13318639-dagens.jpg

Restauranger på särskilda boenden öppnar igen

Den första september öppnar restaurangerna i kommunens särskilda boenden efter att varit stängda sedan den 13 mars 2020.

- Vi vet att detta är efterlängtat av de boende. Nu går det att äta lunch igen med till exempel en anhörig. Det är en viktig social bit för de äldre så det känns väldigt bra att kunna öppna upp restaurangerna igen, säger Mikael Larsen, enhetschef kostenheten på Ystads kommun.

Det finns fortfarande restriktioner till exempel gällande antal personer per bord och avstånd mellan bord.

- Vi gör detta helt enligt rekommendationerna. Det är max åtta personer per bord och vi serverar allt på tallrik och har ingen buffé varken för sallad eller annan mat. Det är viktigt att besökare, boende och personal känner sig trygga, säger Mikael Larsen.

Fakta

I kommunen finns fyra restauranger som vänder sig till äldre och funktionshindrade. Restaurang Bellevue, Löderupsgården, Väderlekens restaurang och Räfsans bykrog.

Dagens lunch för pensionärer är subventionerat av kommunen och kostar 65 kr vardag och lördag, samt 70 kr söndag och helgdag. I priset ingår måltidsdryck och kaffe. Restaurangerna är kontantfria.

Måndag - Söndag 11.30-14.00

Menyerna finns att läsa på kommunens hemsida - klicka på denna länk.

Publicerad 2021-08-31