salad-569156_1920.jpg

Förändringar för kommunens restauranger

I kommunen finns fyra restauranger som drivs av Ystads kommun. Restaurang Bellevue, Löderupsgården, Räfsans Bykrog och Väderlekens Restaurang.Under sommaren och hösten sker vissa förändringar i restaurangernas öppettider och möjlighet att servera lunch till externa lunchbesökare. Detta på grund av brist på utbildade kockar och pågående lokalrenovering.

Ingen förändring sker för de personer som beställt måltider från restaurangerna via hemtjänsten eller som bor på kommunens särskilda boenden. Det är endast den externa lunchförsäljningen som påverkas.

Vi hänvisar till Väderlekens Restaurang som håller öppet som vanligt för lunch.

Följande tider håller restaurangerna stängt för externa lunchbesökare:

Räfsans bykrog

24 juni till 21 aug 2022.

Detta på grund av brist på kockar och ombyggnation i köket.

Restaurangen Löderupsgården

24 juni 2022 till 31 januari 2023.

På grund av omfattande renovering av restaurangen.

Restaurang Bellevue

24 juni 2022 till 31 januari 2023.

På grund av renoveringen av restaurangen Löderupsgården.

Ystads kommun ber om din förståelse och tålamod. Det råder en stor brist på utbildade kockar och vi är många arbetsgivare som kämpar om de få kockar som arbetar. Vi ser fram emot att återse dig när vi öppnar restaurangerna igen.

För kontakt och frågor:

Rickard Bergqvist

tf. avdelningschef för kost och lokalvårdsavdelningen

Ystads kommun

Publicerad 2022-06-21