Ystads museer stängda till och med 10 januari 2021

Med anledning av Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd kring coronaviruset stänger Ystads konstmuseum och Klostret i Ystad för besök.

konstmuseet blått rumKulturnämnden i Ystads kommun har tagit beslut att stänga museerna för besök från och med torsdag den 19 november. Verksamheterna håller stängt till och med den 10 januari 2021 och utvecklingen följs noggrant.

- Beslutet är taget mot bakgrund av Folkhälsomyndighetens skärpta råd där man bland annat uppmanar till att avstå från besök på museer. Även om människor inte möts tätt på museet är stängningen en säkerhetsåtgärd, säger Sverker Meyer (M), ordförande i Kulturnämnden.

Biblioteksverksamheten kommer att ha fortsatt öppet med följande restriktioner:

• Alla biblioteken i Ystad kommun och bokbussen håller öppet enligt vanliga öppettider.
  • Antalet sittplatser är begränsade på Stadsbiblioteket. Just nu är inte biblioteket en plats att mötas eller studera på.
  • Besöken ska vara så kort stund som möjligt, max 30 minuter.
  • Alla arrangemang både för barn och vuxna är inställda resten av året.

Läs mer på:

www.ystad.se/konstmuseet

www.ystad.se/klostret

För öppettider på andra kulturaktiviteter se vidare på www.ystad.se/kultur.

Publicerad 2020-11-18, Uppdaterad 2020-11-24