Header_nyhetsbrev_600px-100.jpg

Alla kan göra något - tillsammans kan vi göra allt!

Tänk att du bor i ett hus och helt plötsligt inte kan göra dig av med dina sopor. Vad skulle du göra? Du kanske skulle börja lägga dem i källaren...

Sen fyller du vinden. Boendemiljön blir allt sämre och sämre. Antagligen skulle du vilja flytta. Planeten är vårt hem. Men hur mycket avfall rymmer vår planet?

Kan du vara en del av lösningen? Ja, för nu är den här – den gemensamma kretsloppsplan som kommer att gälla från 2021–2030 och som har antagits av kommunfullmäktige.

Vill du veta hur du kan vara en del?

Var med när kretsloppsplanen lanseras fredagen den 19 mars, kl. 9-12. Bli inspirerad till att tänka nytt och lyssna på goda exempel. Det blir samtal kring hållbar konsumtion, återbruk, cirkulära upphandlingar, minskat matsvinn, nedskräpning plus mycket mer. Webbplatsen för den gemensamma kretsloppsplanen kommer också att lanseras denna dag.

Är du nyfiken på den gemensamma kretsloppsplanen?

Anmäl ditt intresse redan idag - detaljerat program med tider och länk, skickas ut i god tid före eventet.

Anmäl dig här! https://www.sysav.se/kretsloppsplanen

Om den gemensamma kretsloppsplanen:

Den gemensamma kretsloppsplanen är ett viktigt styrdokument som beskriver hur avfallshanteringen i Sysavregionen ska utvecklas. Den gemensamma kretsloppslanen är hela kommunens plan och berör kommunens egna verksamheter, företag och kommuninvånarna. Den nya gemensamma kretsloppsplanen kommer att gälla 2021–2030.

Kommunerna bakom planen är:
Kävlinge, Lomma, Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Svedala, Tomelilla, Trelleborg, Vellinge och Ystads kommuner samt Sysav.

Publicerad 2021-03-15