Earth hour - släck för vår enda planet

Den 27 mars uppmärksammar Ystads kommun Earth Hour genom att bl a släcka belysningen på vattentornet och inom Social omsorg satsar man på att minska matsvinnet. Släck som en symbolhandling på Earth Hour – världens största miljömanifestation. Är du med?

Under 2021 kommer världens ledare fatta flera viktiga globala beslut runt ödesfrågor om klimatet och den biologiska mångfalden. Släck som en symbolhandling på Earth Hour – världens största miljömanifestation – den 27 mars kl 20.30-21.30, för att tillsammans med miljontals andra världen över skicka en signal till planetens ledare att agera.

Men Earth Hour har blivit mycket mer än att släcka. Du kan göra stor skillnad för planeten genom små och stora förändringar i din vardag. Välj att släcka och fler förändringar som en del av Earth Hour. Är du med?

Vad gör vi inom kommunen

Ystads kommun uppmärksammar Earth hour på flera olika sätt. Bland annat släcker vi belysningen på vattentornet, inom Social omsorg sker fler utmaningar för att minska matsvinnet. Marietorps naturskola väljer att städa utomhus och uppmanar skolorna att hänga på utmaningen.

Naturen kan lindra

Under Earth Hour visar vi på hur klimatförändringarna påverkar vår natur och våra arter - och hur naturen kan lindra effekten av klimatförändringar. Vi visar hur maten och vår konsumtion påverkar planeten och den biologiska mångfalden och vad vi som individer, kommun, organisation, företag och beslutsfattare kan göra för att minska vårt ekologiska fotavtryck och vår negativa påverkan på djur och växter.

Läs mer om Earth hour här.

Publicerad 2021-03-22, Uppdaterad 2021-03-23