woods-g51d2a9140_1920.jpg

Gå för psykisk hälsa, 9 oktober

Sydöstra Skånes fem kommuner i samarbete med intresseföreningar och vuxenpsykiatrin Kristianstad välkomnar till en inspirerande utomhusaktivitet i anslutning till Världshälsodagen för psykisk hälsa 2022.

Söndag 9 oktober, motionsspåren i Ystad Sandskog

Kom som du är och gå, lunka eller spring valfri sträcka. Vi samlas där slingorna börjar (Skvadronsvägen) och inleder med yoga som uppvärmning tillsammans med Anna Hull.
Ingen föranmälan behövs och arrangemanget är kostnadsfritt.
Start kl 13.15

Årets nyhet ”Walk and Talk” ger möjlighet att promenera och samtala med en person med egen erfarenhet av psykisk ohälsa och återhämtning, Peer supporter.

Efter målgång serveras korv med bröd, vatten, frukt och choklad. Friluftsfrämjandet och Häng med oss ut – friluftsliv för bättre psykisk hälsa medverkar och kokar bland annat kaffe/te och choklad över
öppen eld.

Intresseföreningar finns på plats och vi avrundar eftermiddagen med prisutdelning på din deltagarlott.

Omklädningsrum och toalett finns tillgängligt.

Hitta hit:
Regionbuss 570 mot/från Simrishamn eller Stadsbuss 2 mot Regementet.
Med bil via Militärvägen, parkering finns i anslutning till slingorna
Mer information om motionsspåren

Kontakt:
Marie Gassne marie.gassne@skane.se 044-309 44 23
Erika Sandberg erika.sandberg@ystad.se 0411-57 72 11

Arrangemanget är en del av Skåneveckan för psykisk hälsa. Information och program finns på www.skaneveckan.com

Här kan du ladda ner och skriva ut en affisch om evenemanget.

Andra intressanta arrangemang inom psykisk hälsa:

Publicerad 2022-09-16