IMG-0187.jpg

Nedskräpningen har ökat i Ystad

Under augusti månad har Ystad mätt nedskräpningen i kommunen och resultaten visar att vi slänger 10 skräpföremål per tionde meter. Detta är en ökning från 2016.

Under sommaren 2020 mättes nedskräpning nationellt för första gången i Sverige. Ystad var en av de 75 kommuner som valdes ut och nu har Ystad på eget initiativ undersökt nedskräpningen i kommunen.
Skräpmätningen skedde under en vecka i augusti och resultatet visar att vi slänger nästan fyra fimpar, tre plastföremål och ett pappersföremål per tionde kvadratmeter i Ystad. Detta är en ökning från 2016 då vi slängde 7 skräpföremål per tionde kvadratmeter, där bland annat tre fimpar, två plastföremål och 0,75 pappersföremål var inkluderat.

Avfallsenheten i Ystads kommun kommer att fortsätta följa utvecklingen genom att göra skräpmätningar och ta till åtgärder för att minska nedskräpningen i kommunen.

Publicerad 2020-09-22