Näringslivsträff för tillväxt

Drygt 40 företagare och organisationer samlades i Simrishamn när det var dags för workshop för näringslivet i sydöst och där de globala målen används som inspiration till nya affärer och tillväxt.

Morgonen inleddes av Gösta Melkersson, Business Sweden på temat agera lokalt, tänk globalt.

Därefter gav Karin Lintrup, innovationskonsult och rådgivare i hållbar tillväxt, verktyg till deltagarna så att de på plats kunde arbeta med och identifiera möjligheter till ökad lönsamhet och nya affärer genom de globala målen och skapa en handlingsplan.

- Företagare är ofta väl medvetna om att de behöver arbeta med hållbart. Problemet är att de ibland inte vet hur de ska göra det. I många fall arbetar man redan med hållbarhet integrerat i sin verksamhet men har inte sett hur man kan koppla ihop sin verksamhets egna mål med de 17 globala målen. Ofta upplevs hållbarhet och miljöfrågor som pekpinnar, kravlistor och måsten istället för affärsmöjligheter. Detta vill vi förändra och istället skapa nya förutsättningar kring, säger Lotte Nilsson, näringslivssamordnare Ystads kommun.

workshop postit

Dagen arrangeras av kommunernar i sydöstra Skåne; Ystad, Tomelilla, Simrishamn, Skurup och Sjöbo kommun tillsammans med Tillväxt Syd och Sparbanken Syd.

Läs mer om konceptet "Fn:s hållbarhetsmål - ett smörgåsbord för nya affärer".

Publicerad 2019-10-04